Σισμανόγλειο: Δανείζονται λάδι για το φαγητό των ασθενών

Το Μνημόνιο κόβει και το φαγητό των ασθενών, ενώ στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν πλέον οικονομία και στα τρόφιμα, λόγω περιστολής των δαπανών, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να υποσιτίζονται.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας”, μετά το Θεραπευτήριο της Λέρου, όπου οι ψυχικά πάσχοντες έμειναν για πολλά χρόνια χωρίς τρόφιμα, το “Ελπίς”, όπου οι ασθενείς κινδύνεψαν να πάνε με τάπερ στο κρεβάτι του πόνου, τώρα και στο Σισμανόγλειο καταγράφεται δραματική μείωση των τροφίμων, με τη δημόσια υγεία να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε βασικά είδη τροφίμων, εδώ και πολύ καιρό. Ειδικότερα, οι ελλείψεις τροφίμων αγγίζουν το 60% – 70%, ενώ σταδιακά οι αποθήκες αδειάζουν.

Ο κ. Νίκος Μαλλίνογλου από το προσωπικό του νοσοκομείου, υποστηρίζει στην εφημερίδα ότι: “Είναι σαφές ότι οι νοσηλευόμενοι υποσιτίζονται, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα απαραίτητα τρόφιμα. Η διοίκηση κόβει καθημερινά ποσότητες που είναι απαραίτητες για την υγεία των ασθενών. Αποτέλεσμα είναι να δανειζόμαστε από γειτονικά νοσοκομεία πρώτες ύλες. Για παράδειγμα, μόλις πρόσφατα δανειστήκαμε ακόμα και λάδι. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στις αποθήκες, διαπιστώσαμε ότι λείπουν τα περισσότερα είδη τροφίμων, όπως ζυμαρικά και ρύζι”.

Την έλλειψη τροφίμων επιβεβαιώνει και ο Κ. Λιβαδάς, εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, αλλά και και μέλος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Πάντως η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι ήδη γίνονται αγορές, με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ μιλά για περιορισμό στις δόσεις, λόγω παρατήρησης του φαινομένου της υπερκατανάλωσης.

Να σημειωθεί ότι το Σισμανόγλειο διαθέτει περίπου 420 κρεβάτια και νοσηλεύει κατά μέσο όρο 300 ασθενείς.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ygeia/sismanogleio_daneizontai_ladi_gia_to_faghto_twn_asthenwn.2090433.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *