ΕΟΠΥΥ Aπάντηση στον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών

Με ανακοίνωση απάντησε η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει μέχρι στιγμής το ποσό των 2.566.051.773 ευρώ για το 2012 και τις επόμενες ημέρες δρομολογείται η πληρωμή του μήνα Οκτωβρίου 2012.

Επίσης, αναφέρεται ότι έλαβαν ήδη 200 εκατομμύρια ευρώ για τις παλαιές οφειλές του ΟΠΑΔ, ενώ για τους υπόλοιπους παρόχους υγείας είναι ακόμη σε εξέλιξη η πληρωμή των οφειλών στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει, επίσης, ότι η πληρωμή των παλαιών οφειλών σε ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών και όχι σε λογαριασμούς φαρμακευτικών συλλόγων έγιναν διότι οι δικαιούχοι ήσαν τα υφιστάμενα, ως νομικά πρόσωπα φαρμακεία, μέχρι τις 31-12-2011, ενώ οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακευτικούς συλλόγους δημιουργήθηκαν μεταγενέστερα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι σημαντικός αριθμός φαρμακοποιών είχε εκχωρήσει τις απαιτήσεις του σε πιστώτριες τράπεζες και ο ΕΟΠΥΥ όφειλε να σεβαστεί τις σχετικές συμβάσεις.

Με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καλεί τα μέλη του να ελέγξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πληρώνονταν από το ΙΚΑ ή από τον ΟΠΑΔ μέχρι και τις 31-12-2011, πριν από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα με την ταυτοποίηση των στοιχείων τους μετά την πίστωση των λογαριασμών.

«Με δεδομένου ότι, πλην του προέδρου του ΦΣΑ, κανείς άλλος από τους 53 Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Επικράτειας δεν διατύπωσε αντιρρήσεις ή παράπονα, μας προκαλεί εύλογη απορία η στάση του προέδρου του ΦΣΑ έναντι του ΕΟΠΥΥ» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Στο μεταξύ λήγει αύριο η προθεσμία για να υποβάλλουν οι πάροχοι υγείας τις αιτήσεις τους για τα χρέη έως το τέλος του 2011. Αυτό ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού, η οποία έδωσε ολιγοήμερη παράταση, καθώς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν η 13η Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

http://www.zougla.gr/greece/article/apantisi-eopi-ston-proedro-tou-farmakeftikou-silogou-a8inon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *