Νέα από Αρκαδία. Απαιτείται πολιτική βούληση

Αναμφισβήτητα,  είναι θέμα πολιτικής βούλησης και τίποτε περισσότερο ο εντοπισμός και η σύλληψη της φοροδιαφυγής και του παράνομου πλουτισμού. Αν η πολιτεία έχει θέλει και δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος έχει τη δύναμη και τα μέσα ώστε  να βρει την αλήθεια. Φτάνει μόνο να χρησιμοποιήσει αυτά τα μέσα. Όπως, για παράδειγμα η δίωξη, η καταδίκη και ο εγκλεισμός στη φυλακή εκείνων  που διάγουν προκλητικά  πλούσιο βίο και δεν πληρώνουν εκατομμύρια ΦΠΑ , με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όποιων και όσων πιθανολογείται ότι ενέχονται σε υποθέσεις απόκρυψης ή παράνομης απόκτησης εισοδημάτων. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα του κοινωνικού μας περίγυρου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Με μία προϋπόθεση: την εξονυχιστική και πραγματική  σε βάθος έρευνα των στοιχείων των ελεγχομένων, ώστε να μην αδικηθεί κανείς. Και να αποδειχτεί ότι από τη μια  η πολιτεία κάνει σοβαρά τη δουλειά της και από την άλλη δεν σπιλώνονται επιπόλαια και απερίσκεπτα υπολήψεις και προσωπικότητες.

Γιατί  το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα έσοδα που στερήθηκε το Δημόσιο, αλλά και οι συμπεριφορές  που οδήγησαν στο να αδειάσουν τα ταμεία και οι  πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου οι εμπλεκόμενοι στις παρανομίες, κυρίως θεράποντες της τοπικής αυτοδιοίκησης,  να ενθυλακώσουν χρήματα τα οποία η Πολιτεία είχε διαθέσει για την καλή λειτουργία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.  Κυρίως οι συμπεριφορές των εν λόγω κυρίων στο δημόσιο βίο τους, προκλητικές και ξεδιάντροπες για τους περισσότερους.

Αρκετά πληρώσαμε πολύ ακριβά -και θα συνεχίσουμε, από ότι φαίνεται,  να πληρώνουμε για χρόνια- τις συνέπειες της ανυπαρξίας ενός αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού και της έλλειψης ενός έντιμου και διαφανούς τρόπου λειτουργίας του. Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης και της τιμωρίας όσων παρανόμησαν. Αφού προηγουμένως συνειδητοποιήσουμε ότι: η χρεοκοπία μας πρώτα είναι αξιακή–θεσμική και μετά οικονομική. Το κρατικό συμφέρον υπηρετείται καλύτερα αν το κράτος, εμμένοντας στην εφαρμογή των κανόνων που θέσπισε, σηματοδοτήσει με τη συμπεριφορά του την αξιοπιστία. Τότε μόνο θα αναστραφεί ο καλλιεργημένος καιροσκοπισμός των πολιτών και θα αρχίσουν να γεμίζουν τα ταμεία. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους όσο ψηλά και αν ίστανται.

 

Συνενώσεις

Οι συνενώσεις νοσοκομειακών μονάδων ανά τη χώρα αποτελούν βασική μέριμνα και υποχρέωση του υπουργού υγείας κ. Λυκουρέντζου, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Διοικητή  κ. Κοντοζαμάνη και τους Υποδιοικητές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ), καθώς και τους διοικητές των υπαγομένων σε αυτή νοσοκομείων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, κ. Πελοπίδα Καλλίρη. Τούτο γιατί παρακολουθεί, όπως δήλωσε στη συνέχεια «από κοντά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με ανοιχτή σκέψη και σε συνεργασία με τις διοικήσεις  των νοσοκομείων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε τυχόν στρεβλώσεις και αδυναμίες».

Ετοιμοπόλεμοι…

Με το  όπλο παρά πόδας στέκονται οι κυνηγοί της Αρκαδίας, αντιδρώντας δυναμικά στο ενδεχόμενο να γίνει οικολογικό πάρκο στο Μαίναλο. Μαζί τους κινητοποιούνται και άλλοι κυνηγετικοί σύλλογοι, όπως εκείνος  του Αργους, ο οποίος σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει, σύμφωνα με το ιστολόγιο Kalimera – Arkadia.gr, τα εξής : « Δεν θα θέλαμε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό το έκτρωμα στο Μαίναλο.. δεν παζαρεύουμε ούτε διαπραγματευόμαστε τη φύση … γενικότερα. Θέλουμε να την παραδώσουμε και στα παιδιά μας όπως την βρήκαμε, όμορφη, άγρια και απρόβλεπτη… αν αυτοί οι κύριοι θέλουν για τα δικά τους παιδιά να την κάνουν σαλόνι και ζωολογικό κήπο … έχω να τους προτείνω να τα πάνε σε τσίρκο…»! Οι αντιδράσεις τώρα αρχίζουν.

Η ΕΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Caravel    η Ένωση Τριπολιτών Αττικής  την περασμένη Κυριακή το βράδυ, παρά τη δυσμενή οικονομική κρίση που βιώνουμε. Πλήθος Τριπολιτών από ολόκληρη της Αττική αλλά και την Αρκαδική πρωτεύουσα έδωσαν το «παρών»  στο ετήσιο αυτό ραντεβού.  Παρόντες μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας , ο Δήμαρχος Παπάγου και Χολαργού κος Ξύδης και οι πολιτευτές της Ν.Δ  Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και Παναγιώτης Καρβελάς.

Πανεπιστήμιο

Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με την οποία ζητάει την καλύτερη αξιοποίηση  της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, μέσω της παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών της Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή στο Δήμο Κορινθίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. «Η στέγαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής Κορινθίας,  αποτελεί ορθή απόφαση αξιοποίησης καθώς θα αναβαθμίσει περαιτέρω το  κύρος του Πανεπιστημίου και των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες στέγασης των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στεγάζονται στην Κόρινθο ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας διακριτός χώρος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, γύρω από τον άξονα του λιμανιού».

Διανομή τροφίμων

Ο Δήμος Γορτυνίας, ανακοινώνει ότι παρέλαβε τα πρώτα τρόφιμα (γραβιέρα, ρύζι, μακαρόνια) από την Γ/Δ Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικών της Π.Ε. Αρκαδίας και  ξεκίνησε την διανομή από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012. Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων είναι: 1) άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 30 % για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50 % στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

2) Παιδιά που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα, θεωρούνται ως άπορα. Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν κάνει αίτηση τον Μάρτιο 2012 και εγκρίθηκε είναι οι τελικοί δικαιούχοι, στους οποίους οι υπηρεσίες του Δήμου θα κάνουν παράδοση στα χωριά τους, σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί.

Πίττα ΣΑΟΟ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του,  που θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στον χώρο του εξωκλησιού της Μεταμορφώσεως της Αραχαμίτας και  ώρα 1:30 μ.μ., σε συνεργασία με τον δραστήριο Σύλλογο Αραχαμιτών. Θα προηγηθεί εύκολη πεζοπορική πορεία, μέσα από τα όμορφα δρυοδάση της περιοχής, με αφετηρία το χωριό Κεραστάρι, η οποία, μέσω της κορυφής Προφήτης Ηλίας και του αρχαίου ναού του Ιππίου Ποσειδώνα, θα καταλήξει στο εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης στις 9 π.μ.

Εις μνήμην

Την ερχόμενη Κυριακή 20  Ιανουαρίου στη Μητρόπολη του Αγίου Βασιλείου θα τελεστεί μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδήμων Αρχιερέων των θεοφιλώς αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, καθώς και όλων των ιερέων των ιερατευσάντων ευόρκως στον Μητροπολιτικό ναό και των κτητόρων, ευεργετών και δωρητών αυτού».  Επίσης, την ερχομένη Πέμπτη  24 Ιανουαρίου 2013,  παραμονή του Αγίου Γρηγορίου θα τελεστεί στο Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως Αγρυπνία, η οποία θα λήξει στις 12.30 περίπου μετά τα μεσάνυκτα. Όσοι πιστοί και  φιλέορτοι καλούνται  να προσέλθουν.

Χαμογελάτε

Πάντα κρατιόμαστε χέρι – χέρι. Αν την αφήσω, ψωνίζει

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Απαιτείται πολιτική βούληση”

  1. Καλα – καλα ,μην παιρνετε και φορα !

    Ας εφαρμοστει πρωτα ο νομος για το καπνισμα που εδω και 190 χρονια εχει ψηφιστει και ακομα τιποτα και μετα να πιασουμε τα σοβαρα ζητηματα .

    Εχουμε πει οτι για να αλλαξουν τα πραγματα χρειαζεται υπομονη ,σοβαρη προσπαθεια ,οργανωση καιι θεληση .
    Χρειαζεται Παιδεια και μορφωση σε ολους .

    Και πανω απ’ ολα χρειαζεται να συειδητοποιησει ο λαος οτι φταιει ,αλλιως τι να αλλαξει ;;;

    Το ψαρι μπορει να βρωμαει ‘ το κεφαλι ,αλλα χωρις το σωμα στεκεται ;
    Δεν στεκεται !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *