Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Σχετικά με τον Υγειονομικό Χάρτη

 

Προς-          τον Υπουργό Υγείας & Κ.Α.  Κο Λυκουρέντζο

–          τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  Κο Σαλμά

Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του μηνύματος που εστάλη στα mail των μελών μας από ιδιωτικό φορέα (σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως αναφέρει και αφορά την «υποχρεωτική» απογραφή τους για τον Υγειονομικό χάρτη,  μέσα στο οποίο αναφέρεται και έγγραφο του Υπουργείου.  Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας. 🙂

 

Το αναγραφόμενο μήνυμα είναι απειλητικό και το εκβιαστικό περιεχόμενό του δεν ανταποκρίνεται στην νομοθετική πραγματικότητα της άδειας λειτουργίας ιατρείων και εργαστηρίων.

 

Από την αρχή υποψιαζόμασταν και αμφισβητούσαμε τον τρόπο χρήσης των ζητούμενων στοιχείων για τον Υγειονομικό Χάρτη (τα οποία ήθελαν χρησιμοποιηθούν για «αξιολόγηση» ιατρείων και εργαστηρίων – επισυνάπτουμε παλαιότερο έγγραφό μας), ενημερώσαμε δε και τους ιατρούς-μέλη μας.  Τώρα με το μήνυμα αυτό έχουμε  και τη βεβαιότητα !!

YGEION. XARTHS                              κλικ εδώ

 

Κε Υπουργέ,

Ζητάμε να παρέμβετε άμεσα για τη διερεύνηση του θέματος σχετικά με την αποστολή του μηνύματος,  αν είναι εις γνώση σας και αν το περιεχόμενό του αποτελεί βούληση του Υπουργείου Υγείας,  καθώς επίσης και από πού εδόθησαν τα στοιχεία (mail) των ιατρών για να αποσταλεί το ανωτέρω μήνυμα.

 

Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας στα πλαίσια της προστασίας των μελών μας (προσωπικών δεδομένων κλπ.) και της προστασίας του κύρους της άσκησης της Ιατρικής.  Την συμπεριφορά αυτή προς την Ιατρική Κοινότητα από διαφόρους δεν πρόκειται να την ανεχθούμε !

 

Ζητάμε πλήρη διερεύνηση του θέματος,  καθώς επίσης να μας γνωρίσετε και το οικονομικό κόστος του όλου εγχειρήματος του Υγειονομικού Χάρτη.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                     ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση:

 

–          Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας  Κα Παπανικολάου Χριστ.

–          Πρόεδρο ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ  Κα Κρεμαστινού Τζένη

–          Γεν. Δ/ντή ΚΕΕΛΠΝΟ  Κο Παπαδημητρίου Θεοδ.

–          Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

–          Ιατρικοί Σύλλογοι χώρας

–          ΠΟΣΙΠΥ

–          ΠΕΕΒΙ

–          ΙΚΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *