Αθώος “λόγω αμφιβολιών” ο καρδιοχειρουργός – Αθώος και ο πρώην διευθυντής κλινικής

Το Τριμελές Εφετείο Πλημελλημμάτων Ηρακλείου αθώωσε λόγω αμφιβολιών τον πρώην καρδιοχειρουργό σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθηκοντος.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για τρεις περιπτώσεις ασθενών που φέρεται να οδήγησε σε ιδιωτική κλινική για να χειρουργηθούν

Πρωτόδικα ο εν λόγω γιατρός είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν καταδικαστική και στην αγόρευσή της χαρακτήρισε “πάρεργο” τη λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου, ενώ εκτίμησε ότι ο καρδιοχειρουγόςς είχε όφελος από την παράλληλη απασχόλησή του στο δημόσιο νοσοκομείο και στην ιδιωτική κλινική

Το ίδιο δικαστήριο έκρινε σήμερα αθώο και τον πρώην διευθυντή κλινικής, ο οποίος κατηγορούνταν για αποσιώπηση λόγω εξαίρεσης.

Η σύζυγος του εν λόγω γιατρού είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας που συμμετείχε σε διαγωνισμούς για προμήθεια ιατρικών υλικών στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν ο σύζυγός της.

Πρωτόδικα ο γιατρός είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή επειδή δεν υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης από τις επιτροπές διαπραγμάτευσης και διαγωνισμού στις οποίες συμμετείχε.

http://www.cretalive.gr/crete/view/sto-skamni-shmera-duo-giatroi/59361

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *