Δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, μετά τη σύσκεψη με την 1η Υ.ΠΕ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συναντήθηκε σήμερα με τον Διοικητή και τους Υποδιοικητές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ), καθώς και τους διοικητές των υπαγομένων σε αυτή νοσοκομείων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Στο Υπουργείο Υγείας με την έναρξη του νέου έτους κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Οι συνενώσεις των νοσοκομειακών μονάδων αποτελούν πραγματικότητα.

Ήδη, τα νέα νομικά πρόσωπα έχουν αποκτήσει τυπική νομιμοποίηση και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες των διοικητικών αλλαγών.

Παράλληλα, με τις συνενώσεις 661 κλινικών και τμημάτων αξιοποιείται πλήρως το επιστημονικό δυναμικό, ιατρικό και νοσηλευτικό και αξιοποιείται πλήρως το διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Παρακολουθούμε από κοντά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με ανοιχτή σκέψη και σε συνεργασία με τις διοικήσεις  των νοσοκομείων και έχουμε τη βούληση να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε τυχόν στρεβλώσεις και αδυναμίες.

Η σημερινή μας σύσκεψη αποτελεί  την αφετηρία των συνεργασιών μου με τους διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων για να υλοποιήσουμε μαζί τόσο τις κυβερνητικές επιλογές  στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας όσο και την υλοποίηση του νέου νομοθετικού πλαισίου διοίκησης των μονάδων του ΕΣΥ.

Οι περιστάσεις της χώρας απαιτούν σκληρή δουλειά, ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων μας.

Στο πλαίσιο αυτό αξιολογούμεθα τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο  και οι συνεργάτες μας, διοικητές των νοσοκομείων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *