Χρ. Σταϊκούρας. “H Μαρία Αντουανέτα ξανακτυπά”

Της Γιούλης Παπαδοπούλου

Απόψε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι αντιπαραθέσεις και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των κομμάτων, δεν τα κατάφεραν να αποφέρουν θετικές αποφάσεις για τους πολίτες και τα επώδυνα και σαρωτικά, νέα φορολογικά  μέτρα.

Προέχον μέλημα της εσωτερικής τρόικας, ήταν η διασφάλιση των προνομίων των εφοπλιστών μάλλον, παρά η διάσωση της εξαθλιωμένης κοινωνίας που αδυνατεί πλέον να επιβιώσει.

Εξ απήνης κατέλαβε τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές ο κ. Σταϊκούρας, όταν έφερε τις απαλλακτικές διατάξεις για τους εφοπλιστές και αφαίρεσε από τα σκάφη αναψυχής…. τον φόρο πολυτελείας!!!

Αν ο λαός δεν έχει λεφτά να έχει μίαν καλύβην, ας αγοράσει σκάφος, είναι αφορολόγητο…

Ως άλλη Μαρία Αντουανέτα φαντάζει η κυβέρνηση, που αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αντί να εφευρίσκει τρόπους ανάκαμψης και αναβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας, εξασφαλίζει την καλοπέραση των πάμπλουτων και αποδεκατίζει τον λαό.

Μπορεί να είναι απαραίτητα τα μέτρα ενίσχυσης της Ναυτιλίας μας, που ούτως ή άλλως, είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ καύχημά μας σε παγκόσμια εμβέλεια, αλλά κάποτε πρέπει και να επενδυθούν μερικά κέρδη από αυτήν, σε τούτη τη χώρα… και να πληρωθούν και κάποιοι φόροι πολυτελείας από τους σκαφάτους.

Ηχεί τουλάχιστον εγκληματικό, το μέτρο υπερφορολόγησης της μέσης Ελληνικής οικογένειας ακόμα και των τέκνων, μιας χώρας που αποδεκατίζεται από την υπογεννητικότητα, την ίδια ώρα, που διασφαλίζεται το ανέπαφο των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και των φοροφυγάδων…..

Οι κύριοι εφοπλιστές, συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας, πλην όμως έχουν όλα τα εχέγγυα εκάστοτε, να διατηρούν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, να επενδύουν εκτός Ελλάδας, να φοροαπαλάσσονται διαρκώς και προκλητικότατα….

Δεν αποτελεί πρακτική Δημοκρατίας, ούτε βέβαια συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, η ανισομερής φορολογική επιβάρυνσητων Ελλήνων. Και εξαγριώνει περισσότερο η αλαζονική παρέμβαση υπουργού και η αυθαίρετη προώθηση νομοσχεδίων και υπουργικών αποφάσεων, εξυπηρετούντων την μοναδική μερίδα των προνομιούχων…

Προκαλώντας τον κατεστραμμένο ήδη κοινωνικό ιστό, εκτρέπουν το κλίμα και τορπιλίζουν κάθε έννοια δικαίου και κοινωνικής ανοχής. Αλλά αυτό θα το στρέψουν κατά του λαού και πάλι, αν τύχει και ξεσηκωθεί η μάζα που δεν αντέχει πια ούτε τον επιούσιο να εξασφαλίσει…

Η κρίση πια είναι πασιφανές ΔΕΝ είναι ταμειακή… Κρίση αξιοκρατίας και συστήματος ηθικών ορίων μας μαστίζει.

Και δυστυχώς οι κυβερνητικοί παράγοντες ενισχύουν με μεγάλη ζέση την υφέρπουσα έξαρση βίας, αν δεν την προκαλούν με τις απαράδεκτες στάσεις τους απέναντι στον λαό, τούτη την ακραία ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *