Νέα από Αρκαδία. Πραγματικό στήριγμα

 

Μια σημαντική δεξαμενή στήριξης της Ελλάδας που θα μπορούσε να συνδράμει στη  οικονομική στήριξη του τόπου μας παραμένει αναξιοποίητη. Η Ομογένεια έχει τη δυνατότητα αλλά και τη θέληση να διαδραματίσει ρόλο, ο οποίος μάλιστα με μια σωστή προσέγγιση θα μπορούσε να αποδειχθεί πρωταγωνιστικός, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει ανταπόκριση.

Η επισήμανση γίνεται με αφορμή την σημαντικά  μεγάλη δωρεά «Γκουντάνη» στο Παναρκαδικό νοσοκομείο για τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου, κατάλληλα εξοπλισμένου για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Οι Αρκάδες της ομογένειας, διάσπαρτοι ανά τη υφήλιο, με σημαντική παρουσία σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία,  ήταν και είναι πρόθυμοι να προσφέρουν χρήματα,  να ενισχύσουν φιλανθρωπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, να συμβάλουν στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και, φυσικά να επενδύσουν εάν βρουν την ανάλογη ανταπόκριση.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον του απόδημου ελληνισμού, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να αξιοποιηθούν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας. Οι τοπικοί μας άρχοντες, κυρίως  ο Περιφερειάρχης και  ο  δήμαρχος έχοντας και διατηρώντας  δεσμούς με την Ομογένεια, θα μπορούσαν  να προβούν  και σε μια κίνηση που θα αναδείκνυε την ενότητα που έχει ανάγκη σήμερα η Αρκαδία  και στην οποία πιστεύει η Ομογένεια Να απευθυνθούν από κοινού στις ομογενειακές οργανώσεις  και εν ανάγκη να μεταβούν εκεί, για να ζητήσουν τη βοήθειά τους σε πολλά ζητήματα. Και  είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθούν. Ο απόδημος ελληνισμός διψά να βοηθήσει, αλλά δεν έχει εισπράξει τον σεβασμό που του πρέπει, πέρα από μια απαξιωτική συμπεριφορά,   ενώ δεν έχει γίνει αποδέκτης ενός συγκροτημένου σχεδίου δράσης που να δημιουργεί μια βάσιμη προσδοκία ότι η όποια συνεισφορά του θα αποβεί αποτελεσματική.

Χρειάζεται σοβαρότητα και ουσία, όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όπως έχει συμβεί συχνά στο παρελθόν. Ανθρωποι όπως ο ο Αντζελο Τσακόπουλος δεν έχουν ανάγκη την Ελλάδα. Το αντίστροφο συμβαίνει. Αγαπούν τη γενέτειρά τους και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν μέσω φιλανθρωπικών δωρεών, τη διοχέτευση τεχνογνωσίας και την προώθηση επενδύσεων. Αρκεί οι κινήσεις της τοπικής ηγεσίας  να μην εξαντλούνται σε κοινωνικές συναντήσεις όπου κατατίθενται γενικόλογες και θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά να περιλαμβάνουν προτάσεις και σχέδια. Η δωρεά «Γκουντάνη» ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές αναζητήσεις προς όφελός της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Απολύσεις

Το φάσμα της ανεργίας αντιμετωπίζουν  από τη 10η Ιανουαρίου τε 39 υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων 16 από την Αρκαδία. Υπάλληλοι με πολυετή υπηρεσία, τριάντα και πλέον ετών, που προσελήφθησαν με πανελλήνιο διαγωνισμό, μέσω ΑΣΕΠ, διαγράφονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , από το Μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου και εντάσσονται σ καθεστώς προσωρινής διαθεσιμότητας, με άδηλο μέλλον.

Αρμοδιότητες

Οι αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων Τρίπολης προσδιορίζονται με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη ως ακολούθως: Ο Δημήτρης Κοσκινάς αναλαμβάνει τις δημοτικές ενότητες Τρίπολης και Μαντινείας, με αρμοδιότητες σε θέματα παιδείας. Ο Κώστας Κατσαφάνας τοποθετείται  στη δημοτική ενότητα Σκιρίτιδας και θα είναι υπεύθυνος πολιτικής προστασίας.  Η Σπυριδούλα Πετροπούλου – Δρακοπούλου αναλαμβάνει  τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου καθώς  και την ευθύνη τουρισμού, τοπικής, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας. Ο Σταύρος Κουκάκης ορίζεται υπεύθυνος για τη δημοτική ενότητα Τεγέας και παράλληλα πολιτισμού, αθλητισμού και νέας γενιάς. Ο Γιώργος Κάρλος θα έχει στην ευθύνη του δύο δημοτικές ενότητες, το Φάλανθο και το Βαλτέτσι μαζί με την  ευθύνη  για το τμήμα συντήρησης και διαχείρισης οχημάτων και πράσινου. Ο Ανδρέας Μπούρας θα αναλάβει τη δημοτική ενότητα Κορυθίου και τον τομέα προστασίας περιβάλλοντος και πολεοδομίας. Τέλος, ο Σάββας Σαββάκης διατηρεί  την ευθύνη για τα οικονομικά του Δήμου.

Ταυτόχρονα από τους παλιούς ο Γιώργος Καρλής θα έχει την ευθύνη των ΚΕΠ, η  Μαρία Εικοσιδέκα την Πρόνοια και την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου και ο Γιώργος Παπαδημητρίου την Αγροτική Πολιτική και τις Λαϊκές αγορές. Υπεύθυνος για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Κώστας Ταλούμης, παράλληλα με την Προεδρεία του δημοτικού Συμβουλίου.

Για το Μαίναλο

Την ερχόμενη  Δευτέρα 14/01/2013 στις 17:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Γορτυνίας,  θα λάβει χώρα σύσκεψη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Γορτυνίας, Δήμος Τρίπολης και Περιφέρεια Πελοποννήσου) για την διατύπωση απόψεων σχετικά με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός ως προστατευόμενης της περιοχής του όρους Μαινάλου ως Περιφερειακού Πάρκου». Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, εντός του Ιανουαρίου, θα υπάρχει θέμα ημερήσιας διάταξης για την διατύπωση θέσεων του Δήμου για το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Υπόγειοι κάδοι
Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων αποφασίστηκε  για τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη (από τη συμβολή της με την οδό Νικηταρά, μέχρι την οδό Εθν. Αντίστασης), τη Δευτέρα (14-01-2013) και την Τρίτη (15-01-2013) και κατά τις ώρες από 07.00 – 15.00, προκειμένου εκτελεστούν εργασίες τοποθέτησης του συστήματος υπογείων κάδων επί του πεζοδρομίου, στη συμβολή των οδών Εθν. Αντίστασης και Τ. Σεχιώτη

Νέος Πρόεδρος

O πρώην βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ και πρώην νομάρχης Αρκαδίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, θα είναι στο εξής  ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Ο ορισμός του κ.Αποστολάκου, έγινε με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, με την οποία ορίστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού.

Διαμαρτύρονται

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας διαμαρτύρεται και μεταξύ άλλων καταγγέλλει: «την προσωρινή μεταφορά της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Λεωνιδίου στη Δ.Ο.Υ. Παραλίου Αστρους ζητώντας  να παραμείνει στη πόλη τους δεδομένου ότι ο Δήμος έχει ήδη διαθέσει δωρεάν οίκημα για τη στέγασή της και όλα τα έξοδα για την λειτουργία της και άρα η παραμονή της στο Λεωνίδιο δεν προκαλεί αύξηση των δημόσιων δαπανών. Ζητά  την ίση μεταχείριση των κατοίκων της πόλης τους ως απομακρυσμένη και ορεινή περιοχή με μεγάλη δυσκολία στην μετακίνηση των κατοίκων της. Η παραμονή της Δ.Ο.Υ. στο Λεωνίδιο είναι επιβεβλημένη γιατί καθημερινά μεγάλος αριθμός κατοίκων της Νότιας Κυνουρίας εξυπηρετείται από την Δ.Ο.Υ. Λεωνιδίου. Διαφορετικά θα αναγκάζεται να ξοδεύει χρήματα και χρόνο για την μετακίνησή του στο Παράλιο Άστρος και να ταλαιπωρείται λόγω του δύσβατου της περιοχής και της δυσκολίας της συγκοινωνίας.

Χαμογελάτε

O καθηγητής Δρ Wassa Κατάρ με Νόμπελ Οικονομίας εξηγεί πώς να σκεφτόμαστε

για την τρέχουσα οικονομία: 1) Αν τον Ιανουάριο του 2010 είχαμε επενδύσει 1000 ευρώ σε μετοχές της  Royal Bank of Scotland, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Βρετανία,    θα είχαμε τώρα 29 ευρώ! 2) Αν τον Ιανουάριο του 2010 είχαμε επενδύσει 1000 ευρώ σε μετοχές της    Lehman Brothers, θα είχαμε τώρα 0 ευρώ! 3) Αλλά αν τον Ιανουάριο του 2010 είχαμε ξοδέψει 1.000 ευρώ σε καλό κόκκινο κρασί    (όχι μετοχές) και είχαμε καταναλώσει, θα είχαμε 46 ευρώ σε άδεια μπουκάλια!
Συμπέρασμα:  Στο σημερινό οικονομικό σενάριο είναι προτιμότερο να κάθεστε και να απολαμβάνετε

πίνοντας ένα πολύ καλό κρασί.

Έτσι φίλε μου θα ζήσεις:  – Λιγότερο λυπημένος – Λιγότερο αγχωμένος – Πιο ευτυχισμένος! Σκεφτείτε το και επενδύστε στην χαρά της ζωής !  Η ζωή είναι πολύ πολύτιμη για να την χαραμίζουμε!

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Πραγματικό στήριγμα”

  1. Τι ειναι αυτα που λετε ;;;;;;;

    ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ :;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Αφου εδω στο Ελλαντα σφαζονται να μην γινουν ιδωτικα τα νοσοκομεια !!!
    Και σεις προτεινετε επενδυσεις ;;;

    Κακο ονειρο θα ειδατε !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *