Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας. Πρός την Διεύθυνση μεταφορών Υπουργείου Συγκοινωνιών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας χθες έλαβε απόφαση μετά τη Γενική Συνέλευσή του να κάνουν διακοπή με το Υπουργείο Μεταφορών όλοι οι συμβασιούχοι παθολόγοι και οφθαλμίατροι με το σκεπτικό της αναξιοπρεπούς προσβλητικής αμοιβής των 10 € ανά υποψήφιο οδηγό όταν ο τελευταίος καταβάλλει 90 € για οφθαλμίατρο και παθολόγο (45 € έκαστος -επισυνάπτονται οι αποφάσεις, καθώς και η λεπτομερής εισήγησή μας προς το Υπ. Μεταφορών).

Παρακαλούμε να εξετάσετε κι εσείς το ως άνω θέμα και να συμπλεύσουμε μαζί.

Επίσης επειδή έχουμε καταγγελίες ότι το θέμα το χειρίζονται πολλά γραφεία υποψήφιων οδηγών και υπάρχουν περιστατικά που ούτε καν τα βλέπει ο ιατρός διεκπεραιώνοντας την υπόθεση κατά το δοκούν, αποφασίσαμε ότι όποιο ιατρικό πιστοποιητικό εκδίδεται να το πηγαίνει ο υποψήφιος οδηγός στον ιατρικό σύλλογο Κέρκυρας για θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του ιατρού, ενώ πριν τη θεώρηση ο ιατρός θα ερωτάται από τη γραμματεία αν εξέτασε ή όχι τον υποψήφιο.

Εδώ θα θέλαμε στήριξη και απόφαση του ΠΙΣ. Μην ξεχνάμε ότι οι ΙΣ είναι ΝΠΔΔ.

Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι σε τελευταίες κινητοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας με αποχή από τις εξετάσεις υποψηφίων λόγω καθυστέρησης των αποζημιώσεων έφευγαν «πακέτα» ιατρών και γινόταν η «εξυπηρέτηση» από τους Νομούς Ηγουμενίτσας ή Ιωαννίνων.

Παρακαλούμε και εφιστούμε τη προσοχή των ως άνω ιατρικών συλλόγων.

 

Με τιμή

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δρ. Αλέξιος Μαρτζούκος                             Σπυρίδων Μάστορας

ΠΡΟΣ:

Διεύθυνση μεταφορών Υπουργείου Συγκοινωνιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

Κέρκυρα, 11/1/2013

 

Αξιότιμοι Κύριοι

Σύμφωνα με το άρθρο 6 ΦΕΚ 262/16-1-2011 που ορίζεται αμοιβή ιατρού στα 10 Ευρώ ανά επίσκεψη και σύμφωνα με την καταβολή που υποβάλει ο υποψήφιος οδηγός των 45 Ευρώ ανά ιατρική επίσκεψη (βλέπε απαιτούμενα δικαιολογητικά για ανανέωση άδειας οδήγησης), σας ενημερώνουμε ότι:

Η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, χθες, αποφάσισε τη διακοπή της συνεργασίας με το Υπ. Μεταφορών, με το εξής σκεπτικό:

  • Δεν μπορεί ο ασφαλισμένος-υποψήφιος οδηγός να καταβάλλει παράβολο 90€ στη τράπεζα για οφθαλμίατρο και παθολόγο, που αναλογούν σε 45€ ανά εξέταση και να αποζημιώνεται ο ιατρός με 10€ (επισυνάπτονται τα αποδεικτικά στοιχεία).

Μας έχουν αναφέρει ότι σε περιόδους απεργίας, που διεκδικούμε τα αιτήματά μας, γίνεται διεκπεραίωση, από τις σχολές, «πακέτων» ιατρικών πιστοποιητικών στην Ηγουμενίτσα για διευκόλυνση των υποψηφίων. Αυτό το καταδικάζουμε, έχουμε ήδη ενημερώσει τον Ιατρικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας και θα ζητήσουμε τον έλεγχο των φακέλων για τέτοια ιατρικά πιστοποιητικά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπρέπεια των ιατρών μελών του και τονίζοντας ότι σαν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου έχουμε δικαίωμα να κάνουμε εποπτεία, αποφασίσαμε ότι για κάθε ιατρικό πιστοποιητικό που εκδίδεται ανά ιατρό να ζητείται το γνήσιο της υπογραφής του μέλους μας. Χωρίς το γνήσιο της υπογραφής το ιατρικό πιστοποιητικό θα θεωρείται «άκυρο». Εννοείται ότι ο υποψήφιος οδηγός θα πηγαίνει αυτοπροσώπως στον ιατρικό σύλλογο για επικύρωση και όχι ο/η υπάλληλος από κάθε γραφείο σχολής οδηγών.

Σας παρακαλούμε κύριοι υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταφορών να μην αυθαιρετείτε καλώντας τους ιατρούς να υπογράψουν σύμβαση εμπλέκοντας τον ιατρό με αναξιοπρεπείς συμβάσεις όπως ανωτέρω σας αναφέραμε.

Στη περίπτωση που έχει ήδη ιατρός μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας υποβάλλει αίτηση, κι απ’ ότι μας έχουν ενημερώσει υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, η αίτηση  αυτή παύει να ισχύει διότι δεν αρμόζει με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου και παρακαλούμε να καλέσετε το γιατρό να ανακαλέσει την αίτησή του, διότι αυθαιρετήσατε, όπως σας αναφέραμε ανωτέρω.

Αξιότιμοι Κύριοι

Οι συμβάσεις είναι ατομικές και ενημερώνεται πρώτα ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για τις ανάγκες οποιασδήποτε υπηρεσίας.

Για τα ανωτέρω έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία Κέρκυρας.

Με τιμή

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δρ. Αλέξιος Μαρτζούκος                             Σπυρίδων Μάστορας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *