Πάτμος. Με μία γιατρό το Κέντρο Υγείας Πάτμου 24 ώρες το 24ωρο.

Με μία γιατρό είναι εδώ και ένα μήνα περίπου  το κέντρο υγείας Πάτμου. Μία  γιατρό να αντιμετωπίσει τη συνταγογράφιση, τα καθημερινά περιστατικά, τα παιδιά και τις έκτακτες ανάγκες.

Απόρροια των τριτοκοσμικών αυτών καταστάσεων και ειδικά του παιδάιτρου  είναι η σημερινή κατάσταση που προέκυψε σε δίχρονο κοριτσάκι από το πρωί  και  το οποίο μεταφέρεται εντός ολίγου με το ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

 

Μία γιατρό που η θητεία της έχει προ πολλού τελειώσει αλλά παραμένει ακόμα, και αντιμετωπίζει με αυτοθυσία την κατάσταση,  μετά από παρέμβαση του διοικητού του Κ.Θ.Λέρου κ. Καρανικόλα στον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για παράταση, επειδή αν θα έφευγε δεν υπήρχε γιατρός να την αντικαταστήσει.

Ο μεν διευθυντής παθολογίας κ. Ασλάνογλου έλειπε σε νόμιμη άδεια, θα επιστρέψει εντός των ημερών, το δε Κ.Θ.Λ. δεν έστειλε αγροτικούς γιατρούς αντικαταστάτες.

Οι εικόνες νέων, ενήλικων και ηλικιωμένων να περιμένουν ώρες στην ουρά για τη συνταγογράφιση, είναι πολύ συνηθισμένες στο Κ.Υ.Πάτμου, και αποτελούν ντροπή.

Επικοινωνήσαμε με τον διοικητή του Κ.Θ. Λέρου κ. Καρανικόλα και τον ρωτήσαμε γιατί παρατηρείτε αυτή η κατάσταση και γιατί δεν έστειλε αντικαταστάτες.

Μας είπε λοιπόν ο κ. διοικητής:

«Δεν έχω να στείλω. Από 11 αγροτικούς μου απέμειναν 4 δεν φθάνουν για τη Λέρο και τέλος του μήνα θα μείνω με 3. Ελπίζαμε στην προκήρυξη του υπουργείου για αγροτικούς, αλλά δυστυχώς κανείς δεν ανταποκρίθηκε, γιατί τα νησιάμετά τις μειώσεις του μισθού τους είναι ασύμφορα για τη διαβίωση τους . Περιμένουμε την νέα προκήρυξη μήπως και κάποιοι δηλώσουν το Κ.Θ.Λέρου. Εντός των ημερών περιμένουμε επίσης την επιστροφή του κ. Ασλάνογλου».

Μετά από αυτό οι τριτοκοσμικές καταστάσεις θα συνεχιστούν.

http://www.patmostimes.gr/index.php/category/5408–24-24

One thought to “Πάτμος. Με μία γιατρό το Κέντρο Υγείας Πάτμου 24 ώρες το 24ωρο.”

  1. Εκπλησσονται κιολας που κανενας ιατρος δεν πηγαινει !;!;!

    Πως θα παει βρε αχρηστοι ενας ιατρος με μισθο κατω απο 1000 Ευρω και να δουλευει 25 ωρες την ημερα ;;;
    Τι ειναι οι ιατροι ; Κομμωτριες ,συντηρητες ή καθαριστριες που και λαθος να κανουν ,δεν τρεχει και τιποτα .Ή εστω δεν κινδυνευουν αμεσα ζωες .Μηχανες θεραπειας και συνταγογραφησης ειναι ;

    Τοσο ηλιθιοι ειστε που δεν το καταλαβαινετε ή τα λετε ετσι για να γινεται κουβεντα ;

    Δεν πατε στο γερο-διαβολο λεω ‘γω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *