Δημήτρης Βαρνάβας: Τώρα δωρεάν απογευματινά ιατρεία σε κάθε νοσοκομείο

Τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ συνιστούν έναν “δούρειο ίππο”. Οι πολίτες, που αναγκάζονται να περιμένουν μήνες ολόκληρους στις λίστες αναμονής των πρωινών εξωτερικών ιατρείων, μπορούν με 50 έως 90 ευρώ να παρακάμψουν τους συμπολίτες τους και να εξετασθούν αυθημερόν σε ιδιωτικό απογευματινό ιατρείο! Εάν βεβαίως διαθέτουν αυτά τα πολύτιμα 90 ευρώ…

Το κράτος, λοιπόν, ενώ οφείλει ν αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες ισότιμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση τους διακρίνει ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση, διαχωρίζοντάς τους σε προνομιούχους και πληβείους.
Το νοσοκομειακό κίνημα αρνήθηκε να υιοθετήσει τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής τους, και σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν πάψει πλέον να λειτουργούν, λόγω της απροθυμίας των γιατρών να συμμετάσχουν σ΄ αυτά.

Η άποψη που υιοθέτησε η ΟΕΝΓΕ προτείνει δωρεάν ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, τα οποία, βεβαίως, πρέπει να στελεχωθούν με ιατρικό και άλλο προσωπικό, ώστε ν΄ ανταποκριθούν στην αυξημένη προσέλευση
ασθενών. Με την πρόταση αυτή θα αξιοποιηθεί στο έπακρο ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός
των νοσοκομείων και η συσσωρευμένη γνώση των γιατρών του ΕΣΥ, ενώ θα πραγματοποιούνται οικονομίες κλίμακας, μιας και οι πολίτες δεν θα αναγκάζονται να προσφεύγουν στον πανάκριβο ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα, με την εκτόξευση των απόρων και ανασφάλιστων σε ιλιγγιώδη ποσοστά του εργατικού δυναμικού, η ΟΕΝΓΕ καταθέτει πρόταση στους συναδέλφους μας νοσοκομειακούς γιατρούς και τους καλεί, παράλληλα με την ίδρυση και λειτουργία ιατρείων κοινωνικής αλληλεγγύης σε κάθε πόλη, να ξεκινήσουν και τη λειτουργία δωρεάν απογευματινών ιατρείων σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας της χώρας. Ευελπιστούμε σε λίγο καιρό να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στην κοινωνία τα πρώτα θετικά βήματα.

* Ο Δημήτρης Βαρνάβας είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=742589

One thought to “Δημήτρης Βαρνάβας: Τώρα δωρεάν απογευματινά ιατρεία σε κάθε νοσοκομείο”

  1. Απ’οτι καταλαβατε ( που δεν νομιζω να καταλαβαινετε και πολλα – κανενας Ελληνας δεν δειχνει να εχει καταλαβει τι του γινεται !!! ) οι ιδιωτες ιατροι καλουνται να εγκαταλειψουν τη χωρα !!!

    Εμ ,αμα καθε νοσοκομειο ,καθε πολυιατρειο ,καθε υγειονομικος σταθμος και καθε Κεντρο υγειας αρχισει και περιθαλπτει ασθενεις ,πως θα συντηρηθουν τα ιδ.ιατρεια ;;;
    Θα με ρωτησετε και που να τα βρουν τα χρηματα οι ασθενεις για ιδ.επισκεψεις ;
    Καλη ερωτηση .
    Οποτε θα επαναληφθει το κυμα της μεταναστευσης που ,αυτη τη φορα ,θα διαλυσει τη χωρα .Γιατι θα την αδειασει απο το καλυτερο δυναμικο της ,τους επιστημονες .
    Και αντε μετα να ξαναστησεις κρατος χωρις εξειδικευμενο δυναμικο .
    Παραγκα θα στησεις και απο τις χειροτερες ! Οπως καναμε και παλιοτερα .Μονο που τοτε εφευγαν εργατες και οχι ιατροι ,δικηγοροι και προγραμματιστες !

    Και ‘μεις ακομα γεμιζουμε τις καφετεριες και τα φαγαδικα ,καθημενοι και κοιμωμενοι και εξαντλουμε την εμπνευση και το (υποτιθεμενο) επιχειρηματικο δαιμονιο μας ανοιγωντας σουβλακομεζεδοπωλεια και γιαουρταδικα !!!

    Τρια πουλακια παν ψηλα .
    Δεν μας αποκαλουν ραγιαδες και τεμπεληδες χωρις λογο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *