Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε ο ΠΙΣ για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013.

 

 

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας συμμετέχει και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε ο ΠΙΣ για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013.

Θεωρεί πως η κατάρρευση του Δημόσιου και Ιδιωτικού Συστήματος Υγείας έχει ήδη δρομολογηθεί, με καταστρεπτικά αποτελέσματα, τόσο στην περίθαλψη των πολιτών, όσο και στο ιατρικό επάγγελμα-λειτούργημα.

Οι δραστικές μνημονιακές περικοπές των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, η ελλιπής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, η ύφεση και η ανεργία, οδηγούν σε υποβάθμιση και μεγαλύτερη συμμετοχή των χειμαζόμενων οικονομικά ασφαλισμένων σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, στον αφανισμό του ελευθεροπαγγελματία γιατρού και στην εξαθλίωση των δημόσιων λειτουργών υγείας.

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται καθημερινά, ενώ οι γιατροί, τα εργαστήρια, οι κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τα νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα η βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας να είναι πλέον επισφαλής.

Ο ΕΟΠΥΥ, «ο μεγαλύτερος Ασφαλιστικός Οργανισμός Υγείας», όπως τον αποκαλούν οι εμπνευστές, αλλά και οι συνεχιστές, καταρρέει και αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων του, ενώ οι λειτουργοί του τον εγκαταλείπουν μαζικά. Αποδείχθηκε περίτρανα πως όλοι αυτοί που τον σχεδίασαν και προσπάθησαν να τον λειτουργήσουν, ήταν πολύ μικροί για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ (ΙΔΙΩΤΕΣ-ΤΑΜΕΙΑΚΟΙ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ- ΚΥ-ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-1-2013 ΓΙΑ:

 

  • ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ το κύρος και την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού
  • ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ την αντίδρασή μας στην μισθολογική εξόντωση των γιατρών του Δημόσιου τομέα
  • ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ για την περιθωριοποίηση του ελεύθερου επαγγελματία γιατρού
  • ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ η δημόσια περίθαλψη
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ νοσοκομεία-τμήματα-μονάδες
  • ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ οι παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η απαξίωση και η κατασυκοφάντηση των λειτουργών υγείας

 

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα μέλη μας να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτήν την κορυφαία και συμβολική κινητοποίηση. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να αναδείξουμε πανελλαδικά τα προβλήματα της υγείας και των λειτουργών της.

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης σε συμπαράσταση και συμπαράταξη όλους τους φορείς των ασφαλισμένων, αλλά και τους μεμονωμένους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, για να σταματήσουμε  μαζί τον κατήφορο της περίθαλψής μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ το κοινό ότι την ημέρα της απεργίας, οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

 

Για τον ΙΣΛ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                       ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *