ΕΟΠΥΥ. Διαψεύδει τήν μαζική αποχώρηση ιατρών

 Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ύστερα από ορισμένα «καλόπιστα» δημοσιεύματα που αναφέρουν για την μαζική αποχώρηση ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι:
1. Ο συνολικός αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σήμερα ανέρχεται περίπου σε 12.000. Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σήμερα 10/01/2013 σε 5.500 περίπου και όχι 4.000 όπως λανθασμένα αναφέρονται στα διάφορα δημοσιεύματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κύμα αποχώρησης συμβεβλημένων ιατρών, αντιθέτως εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις ιατρών προκειμένου να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

2. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αριθμός των ιατρών που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του ΕΟΠΥΥ είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες, γεγονός το οποίο λαμβάνεται υπόψη στον επανασχεδιασμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ.
3. Έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι ιατρικές επισκέψεις των συμβεβλημένων ιατρών έως και τον Αύγουστο 2012 και οι ιατρικές πράξεις έως και τον Ιούνιο 2012. Δρομολογείται επίσης άμεσα η εξόφληση των αποζημιώσεων για τον Ιούλιο και Σεπτέμβριο 2012 αντίστοιχα.

Ήδη για τις παλαιές οφειλές των ενταγμένων ΦΚΑ στους διαφόρους παρόχους υγείας, είναι γνωστό σε όλους, ότι έχει δρομολογηθεί η ηλεκτρονική υποβολή των απαιτήσεων των παρόχων υγείας προκειμένου να εκκαθαριστούν για να αποζημιωθούν .
Στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία πιστεύουμε ότι, πολύ σύντομα ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει εγκαίρως τους διαφόρους παρόχους υγείας, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά.
Θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον όλων μας η στήριξη του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορεί να παρέχει ποιοτικές και αποτελεσματικές Υγειονομικές Υπηρεσίες, δεδομένου ότι το ζήτημα αφορά στην Υγεία του Ελληνικού λαού με προτάσεις αλλά και με καλόπιστη κριτική η οποία είναι καλοδεχούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *