Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δελτίο τύπου

Τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστωρος κ.Δημήτριο Καφαντάρη και το Κέντρο Υγείας Πύλου επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 10.01.2013 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος μαζί με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ.Παναγιώτη Χαρίτο Μηχανολόγο-Μηχανικό και κ.Σοφία Κορακοβούνη Πολιτικό Μηχανικό, προκειμένου να συζητηθούν θέματα υγείας στην περιοχή του Δήμου αλλά και να παρακολουθήσουν την πορεία των εργασιών που εξελίσσονται στο Κέντρο Υγείας Πύλου.

Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστωρος, ο Δήμαρχος κ.Καφαντάρης και οι συνεργάτες του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους αλλά και την ικανοποίησή τους προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου για το επίπεδο συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί μεταξύ των δύο πλευρών τα τελευταία δύο χρόνια.

Συζητήθηκε η πορεία των έργων που σχετίζονται με την ένταξη και υλοποίηση τους μέσω ΕΣΠΑ, όπως το Κέντρο Υγείας Πύλου και τα Περιφερειακά Ιατρεία Βλαχόπουλο και Μεθώνης, αλλά συνεκτιμήθηκαν και άλλες νέες προτάσεις για ένταξη όπως η κτιριακή αναβάθμιση του υπάρχοντος Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης και η κατασκευή νέου Περιφερειακού Ιατρείου στην Φοινικούντα.

Στην συνέχεια ο Διοικητής του Νοσοκομείου μαζί με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστωρος και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Πύλου και διαπίστωσαν από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Σύμφωνα με την διαβεβαίωση του αναδόχου εργολάβου μόνη εκκρεμότητα παραμένει η τοποθέτηση των αλουμινένιων κουφωμάτων.

Ως γνωστό η κτιριακή, ηλεκτρομηχανολογική και ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΥ-ΑΝΜ Πύλου συνολικού προϋπολογισμού 234.700 € έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Το έργο σε μεγάλο βαθμό έχει αποπερατωθεί και σύμφωνα με τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα, τέλος του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί οι κάτωθι εργασίες:

  1. Αποξήλωση της υπάρχουσας φθαρμένης ψευδοροφής και τοποθέτησης νέας
  2. Αντικατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής στον κεντρικό χώρο εισόδου – αναμονής και στους διαδρόμους
  3. Αντικατάσταση των φθαρμένων ή κατεστραμμένων φωτιστικών οροφής
  4. Αντικατάσταση όλων των παλιών και φθαρμένων θερμαντικών σωμάτων
  5. Εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης στο λεβητοστάσιο
  6. Αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών
  7. Τοποθέτηση κλιματιστικών σε επιμέρους χώρους
  8. Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στη νότια στέγη του κτιρίου για κάλυψη του 60 % του ζεστού νερού χρήσης
  9. Κατασκευή ράμπα εισόδου ΑΜΕΑ στην είσοδο των επειγόντων και στην κεντρική είσοδο

10. Τον χρωματισμό εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας, οροφών, σωληνώσεων

11. Αντικατάσταση σε πλακάκια και σε είδη υγεινής.

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υγείας Πύλου είναι το πρώτο Κέντρο Υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου που εντάσσεται και υλοποιείται μέσω των πόρων του ΕΣΠΑ η κτιριακή, ηλεκτρομηχανολογική και ενεργειακή του αναβάθμιση.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος με αφορμή την σημερινή του επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Πύλου δήλωσε:

« Σήμερα τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστωρος κ.Καφαντάρης εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για τις εργασίες που ήδη έχουν εκτελεστεί αναβαθμίζοντας σημαντικά τη κτιριακή και ενεργειακή κατάσταση του ΚΥ-ΑΝΜ Πύλου.

Η πρόοδος που διαπιστώνεται σήμερα στο Κέντρο Υγείας Πύλου είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς και της συνέργιας που χαρακτηρίζει τον τρόπο που δουλεύουν και συνεργάζονται οι δύο θεσμοί Γ.Ν.Καλαμάτας και Δήμος Πύλου-Νέστωρος.

Μόνο όταν μάθουμε να δουλεύουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να προοδεύουμε και να περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστωρος κ.Δημήτρη Καφαντάρη καθώς και τα στελέχη του Δήμου του για την σημαντική  συμβολή τους στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστωρος μια ουσιαστική συνάντηση από την οποία συναξιολογήθηκαν και νέες προτάσεις για ένταξη στο τομέα της Α’θμιας φροντίδας υγείας.

Έχουμε πει αρκετές φορές ότι η αίσθηση ευθύνης, μας υποχρεώνει να μην αφήνουμε ούτε μία μέρα να πηγαίνει χαμένη στην αξιοποίηση της μοναδικής χρηματοδοτικής ευκαιρίας που μας προσφέρουν ο κοινοτικοί πόροι.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *