Ιατρικός Σύλλογος Έβρου. Έγγραφο προς Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Κύριε Πρόεδρε,
Την 03-01-2013 παραλάβαμε έγγραφό σας (Φ820/194/43611/05-12-2012) το οποίο θεωρητικά απαντούσε στο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο του Συλλόγου μας από 20/07/2012! (1075/20-07-2012).

ΕΓΓΡΑΦΟ ΙΣΕ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

IMG

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ κ.ΒΟΥΔΟΥΡΗ 20-7-2012
Λυπούμαστε καταρχήν για την ταχύτητα με την οποία απαντάτε σε επείγοντα έγγραφα ιατρικών συλλόγων, στα οποία μάλιστα, υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν όλους τους ασφαλισμένους, δηλαδή το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.
Επί της ουσίας κύριε Πρόεδρε, από μία απλή ανάγνωση των δύο εγγράφων (σας τα αποστέλλουμε και ζητούμε να τα δείτε ο ίδιος προσωπικά), φαίνεται ότι καμία σαφή απάντηση δεν πήραμε, ούτε και οι ασφαλισμένοι φυσικά, στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε.
Θα ξαναθέσουμε τα ερωτήματα με λίγα λόγια: έχετε πει πολλές φορές ότι η επίσκεψη στους κλινικούς γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ στους εργαστηριακούς ο ασφαλισμένος καταβάλει το 15% της αμοιβής της εξέτασης, επί της τιμής του κρατικού τιμολογίου.
Τι γίνεται όμως όταν ένας ασφαλισμένος επισκεφθεί γιατρό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που διενεργεί ιατρικές πράξεις (π.χ. καρδιολόγο, Ω.Ρ.Λ., Οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, νευρολόγο, κ.α);
Για τις πράξεις που διενεργούνται και δεν περιέχονται στη βασική κλινική εξέταση, πληρώνει στο γιατρό όλο το ποσό ή μόνο το 15% όπως ακριβώς στους εργαστηριακούς γιατρούς;
Αυτό το πολύ απλό, συγκεκριμένο και πολύ σημαντικό ερώτημα θέλουμε να μας απαντήσετε, ώστε να ενημερωθούν τόσο οι συνάδελφοι , όσο και οι ασφαλισμένοι.
Επίσης, για τις ειδικότητες που αναφέρθηκαν, όσες δηλαδή διενεργούν ιατρικές πράξεις, υπάρχουν γιατροί που είναι μεν συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την βασική κλινική εξέταση αλλά όχι για τις επιπλέον ιατρικές πράξεις, πράγμα που σημαίνει ότι νομίμως μπορούν να ζητούν όλο το ποσό (και όχι μόνο το 15%) από τον ασθενή;
Κύριε Πρόεδρε, ευελπιστούμε στην προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να ξεκαθαρίσει επιτέλους ένα σημαντικό θέμα το οποίο συχνά προκαλεί προστριβές τόσο μεταξύ συναδέλφων όσο και μεταξύ ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ασφαλισμένων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά το έγγραφο μας θα απαντηθεί άμεσα.
Με τιμή Για το Δ.Σ.

2 thoughts to “Ιατρικός Σύλλογος Έβρου. Έγγραφο προς Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.”

  1. Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία:
    Ανακοίνωση της ΕΑΕ για την κατευθυντήρια οδηγία του ΕΟΠΥΥ για την ποιότητα στην Ακτινοδιάγνωση.

    http://greekdoctors.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *