Οδοντίατρος μείωσε τις τιμές και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά του έβαλε πρόστιμο και τον έστειλε στο πειθαρχικό!

Ο χειρουργός οδοντίατρος Παναγιώτης Θεοδοσίου από τον Μάρτιο του 2012 αποφάσισε να κάνει κάποιες προσφορές στο διαδίκτυο κάνοντας έκπτωση 50% στα σφραγίσματα, στους καθαρισμούς και σε άλλες οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Για αυτή του την δράση κατηγορήθηκε από τον Οδοντιατρικό σύλλογο Πειραιά και ο οδοντίατρος υποχρεώθηκε με απόφαση του Πειθαρχικού να καταβάλλει 5000 Ευρώ πρόστιμο και μετά από έφεση στην Ομοσπονδία εκκρεμεί πειθαρχικό στην Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 25 Ιανουαρίου 2013.

Σε επιστολή προς τον σύλλογο ο χειρούργος οδοντίατρος Παναγιώτης Θεοδοσίου ανέφερε την διάθεσή του να βοηθήσει την Ελλάδα και τους ανθρώπους που δεν έχουν πια τα χρήματα για να επισκέπτονται τον οδοντίατρο, κάνοντας έκπτωση σε οδοντιατρικές υπηρεσίες προσφέροντας και αυτός το κοινωνικό του έργο σε μία Ελλάδα της οποίας πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού ταλανίζεται από την φτώχια.

Το θεώρησε αυτονόητο ότι μιας και οι μισθοί έχουν δεχτεί μειώσεις 50%, οι συντάξεις 20-40% και η ανεργία μαστίζει την νεολαία, λογικά θα έπρεπε και οι υπηρεσίες, ειδικά στον τομέα υγείας, να μειωθούν αντίστοιχα, την στιγμή ειδικά που κλινικές και ‘ανώνυμοι’ ιατροί κάνουν αντίστοιχες προσφορές στο διαδίκτυο.

Ο οδοντιατρικός σύλλογος Πειραιά όμως θεώρησε την πράξη του μη αποδεκτή και ως διαφήμιση και τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό.

«Ο εγκαλούμενος παραπλάνησε το κοινό καθώς διαφήμιζε εκπτώσεις αν και γνώριζε ότι δεν υπάρχει τιμοκατάλογος οδοντιατρικών αμοιβών, γεγονός που οδηγεί σε λανθασμένη εντύπωση υπερκέρδους από τους οδοντίατρους και συγκριτικά συμπεραίνεται ότι οι υπόλοιποι οδοντίατροι αισχροκερδούν. Επίσης η διεκδίκηση αμοιβής για οδοντιατρικές υπηρεσίες μέσω κουπονιών δεν είναι αξιοπρεπής και συνιστά παράβαση του άρθρου 40 του ΚΟΔ. Εξάλλου με τις πιο πάνω ενέργειες διακυβεύεται η τιμή και η υπόληψη του οδοντιατρικού επαγγέλματος», αναφέρει η απόφαση.

http://www.nocomments.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *