Σάλος στη Νάξο: Σε διαθεσιμότητα γιατροί του Νοσοκομείου;

Εκτός συστήματος αναμένεται να βρεθούν αρκετοί γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία καθώς η κυβέρνηση με κινήσεις… κάτω από το τραπέζι δρομολογεί απομακρύνσεις για να… ελαφρύνει τα οικονομικά του ΕΣΥ.

Καθόλου καλά δεν είναι τα νέα για τους γιατρούς καθώς η απόφαση για το μέλλον τους μάλλον έχει ληφθεί…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του naxosnow.gr, με έγγραφό του το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων τη «λίστα» με τους γιατρούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές ή πειθαρχικές υποθέσεις.

νοσοκ. ναξου     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΞΟΥ        ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στο Νοσοκομείο της Νάξου τα ονόματα των γιατρών που μπήκαν στη συγκεκριμένη λίστα από τη διοίκηση, είναι του Παθολόγου Γερμανού Καπίρη, του Χειρουργού Δημήτρη Γιαννουλόπουλου και του Ακτινολόγου Γιάννη Οργανόπουλου.

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στη Νάξο τη στιγμή που ήδη από το Νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα έχουν φύγει αρκετοί γιατροί και ειδικότητες και οι υπηρεσίες του έχουν αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στο Νοσοκομείο Νάξου δεν υπάρχει πλέον Οφθαλμίατρος μετά την πρόωρη αποχώρηση του κ. Βενιέρη αλλά και του νεότερου οφθαλμίατρου που είχε αναλάβει καθήκοντα σε αυτή τη θέση, δεν υπάρχει Γυναικολόγος αφού έληξε η σύμβαση της γυναικολόγου που πρόσφατα είχε έρθει στο Νοσοκομείο Νάξου και ο δεύτερος γυναικολόγος είναι σε γονική άδεια. Οριστικά έφυγαν επίσης, ο Αναισθησιολόγος, η Καρδιολόγος και η μία Μικροβιολόγος, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα λήγει και η σύμβαση της Ακτινολόγου.

Όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς το ιατρικό προσωπικό έχει συρρικνωθεί αρκετά και βέβαια αν τυχόν βγουν σε διαθεσιμότητα και οι τρεις γιατροί (Καπίρης, Γιαννουλόπουλος και Οργανόπουλος), θα μιλάμε πλέον για πολύ μεγαλύτερη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Νάξου.

 

Πάνω από 4.000 υπογραφές για να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Γερμανός Καπίρης

 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών του νησιού που πληροφορήθηκαν ότι ίσως τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Ναξιώτης Παθολόγος Γερμανός Καπίρης.

Αρκετοί είναι αυτοί που ανέλαβαν πρωτοβουλία και συγκεντρώνουν υπογραφές με το αίτημα «να μην φύγει από το νοσοκομείο ο Γερμανός». Οι υπογραφές που μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν τις 4.000!

Ο κ. Καπίρης όπως και οι δυο άλλοι γιατροί δεν γνώριζαν για το απαντητικό έγγραφο της διοίκησης προς το Υπουργείο και για το ότι αυτό περιελάμβανε τα ονόματα τους… Ακούγοντας κάποιους «ψιθύρους» υπέβαλαν αίτηση, το πήραν στα χέρια τους και είδαν ότι εκεί αναγράφονταν τα ονόματα τους…

 

Θ. Λάμπου: Ήμουν υποχρεωμένος να στείλω το έγγραφο

 

Ο αναπληρωτής διοικητής των συνενωμένων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, Θεοχάρης Λάμπου δήλωσε στο naxosnow.gr ότι του ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, όπως και σε όλες τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να αποστείλει έγγραφο με τους γιατρούς σε βάρος των οποίων εκκρεμούν πειθαρχικές ή δικαστικές διώξεις, τονίζοντας ότι ήταν υποχρεωμένος να το κάνει αλλιώς θα είχε επιπτώσεις ο ίδιος.

Ο κ. Λάμπου δήλωσε άγνοια για τους λόγους που το Υπουργείο ζήτησε τη συγκεκριμένη λίστα, για την οποία δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο και να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις αλλά και ούτε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω ονόματα. Επίσης έκανε γνωστό ότι κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και με το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έχουν συλλεχθεί χιλιάδες υπογραφές για να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα ο κ. Καπίρης είπε, «μακάρι να μη φύγει κανένας… Εγώ κάνω «αμάν» για να κρατήσω έστω και μισό γιατρό στο Νοσοκομείο…».

 

«Το Νοσοκομείο από τότε που ήρθα δεν έχει υποβαθμιστεί»

 

 

Σε ότι αφορά σχόλιο σχετικά με την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα ή την πιθανή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάξου, ο κ. Λάμπου είπε ότι έχει επισκεφτεί το Υπουργείο και έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι οι γιατροί θα αντικατασταθούν. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν πάει για υποβάθμιση» τόνισε και πρόσθεσε ότι «σε μερικά σημεία έχουμε και αναβάθμιση…».

«Δεν έχει αποδυναμωθεί το Νοσοκομείο από τότε που ήρθα. Ότι πάει κι έρχεται κόσμος, είναι γεγονός. Ότι δεν έχει πάρει την ανάπτυξη που και εγώ ο ίδιος ήθελα, κι αυτό είναι γεγονός. Έχουμε πέσει σε πολύ άσχημες εποχές… Έχουμε 12 κρίσεις αλλά διορισμοί δεν γίνονται, προφανώς γιατί υπάρχει δέσμευση με την τρόικα… δεν μπορώ να πω τι συμβαίνει γιατί δε γνωρίζω», τόνισε.

Επισήμανε επίσης ότι σε κάθε του προσπάθεια βρίσκει συμπαράσταση από τον βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα αλλά και από τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη. «Ας πιέσει και η τοπική κοινωνία… και οι τοπικοί άρχοντες» είπε.

Σε ότι αφορά την «περιβόητη» αιμοδοσία ο κ. Θεοχάρης Λάμπου είπε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος αφού ήδη «πήραμε το ΦΕΚ», την άδεια δηλαδή να λειτουργήσει το τμήμα, έχουν γίνει οι απαραίτητες μετατροπές στο χώρο που θα στεγαστεί ενώ ήδη έχει γίνει και ο διαγωνισμός για τα μηχανήματα. «Αυτό που θα πρέπει να γίνει τώρα είναι α βρεθεί το προσωπικό και να ειδικευτεί» είπε ο κ. Λάμπου για να καταλήξει λέγοντας ότι αυτά, «είναι άλματα αυτά στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

http://www.naxosnow.gr/?p=19589#comment-346

 

 

One thought to “Σάλος στη Νάξο: Σε διαθεσιμότητα γιατροί του Νοσοκομείου;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *