Θέμα χρόνου η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής κλινικής στο ΠΑΓΝΗ

Μια από τις σημαντικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, ήταν εκείνη της αποτροπής του κινδύνου απένταξης, σχετικά με τη λειτουργία του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος στο ΠΑΓΝΗ, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε σημειωθεί ως προς την έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και αλλεπάλληλες συναντήσεις της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με το Διοικητή του ΠαΓΝΗ, τον Καθηγητή και Δ/ντή της Ψυχιατρικής κλινικής και όλων των άλλων εμπλεκόμενων με το θέμα στελεχών, ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες που θα καταστήσουν ώριμη προς υλοποίηση την Πράξη, «Έναρξη λειτουργίας του Αργούντος Παιδοψυχιατρικού Τμήματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου», η οποία είχε εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ και ήταν σε διαδικασία απένταξης.

Από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου έχει εξασφαλισθεί το ποσό των 59.984,64€ για τη διαμόρφωση του χώρου που θα στεγάσει την κλινική και έχει υπογραφεί η σύμβαση για τις κτιριακές βελτιώσεις οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του μήνα Ιανουαρίου.

Για τη στελέχωση και λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής κλινικής έχουν προσληφθεί 4 νοσηλευτές αρχικά, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί ως την έναρξη λειτουργίας της στην ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ και δύο Παιδοψυχίατροι. Η περαιτέρω στελέχωση της κλινικής με επιπρόσθετες θέσεις και ειδικότητες επαγγελματιών ψυχικής υγείας που κρίνονται απαραίτητες, θα  γίνει μέσω συμβάσεων ή μετακίνησης προσωπικού από αιτήματα που εκκρεμούν, ενώ υπάρχει και ο απαραίτητος εξοπλισμός και φυλάσσεται σε αποθηκευτικό χώρο του νοσοκομείου.

Αρχικά η κλινική θα ξεκινήσει με την ανάπτυξη τεσσάρων κλινών και σταδιακά μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας της θα αναπτύξει και τις υπόλοιπες έξι κλίνες.

Η  Παιδοψυχιατρική κλινική θα είναι η μοναδική του είδους κλινική στην Κρήτη και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του νησιού, γεγονός που καθιστά άμεση την αναγκαιότητα της λειτουργίας της σχετικά με τη νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα, που σήμερα στην πλειονότητα τους μετακινούνται στην Αθήνα μαζί με τις οικογένειες τους ή μέρος αυτών εξυπηρετούνται από την Ψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ.

http://www.cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *