ΣΟΚ – Εφιάλτης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τα άταφα πτώματα των λαθρομεταναστών

Τις τελευταίες ημέρες δεχθήκαμε στο LesvosNews.gr κάποιες καταγγελίες από γονείς παιδιών που νοσηλεύονται στον παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, για μία αφόρητη δυσοσμία που διαχέεται γύρω από το χώρο του νεκροτομείου.

Την ίδια καταγγελία μας έκανε και μία κυρία, κάτοικος της περιοχής πολύ κοντά στο Νοσοκομείο.

Κάναμε τη σχετική μας έρευνα και εκτός του ότι διαπιστώσαμε ότι στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου όντως αναδύεται  μία περίεργη δυσοσμία, πληροφορηθήκαμε έστω και ανεπίσημα, ότι το πρόβλημα προέρχεται από το χώρο του νεκροτομείου, όπου φυλάσσονται ακόμα (!!!) οι σοροί 14 λαθρομεταναστών, που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Θερμής, πριν από περίπου 20 ημέρες.

Δυστυχώς οι αρχές ασφαλείας είναι με «δεμένα τα χέρια» και δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ταφή τους, διότι υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά επιπροσθέτως υπάρχουν ακόμη συγγενείς των θυμάτων που έρχονται κατά καιρούς από τις πατρίδες τους, μήπως και αναγνωρίσουν μεταξύ των σορών, το δικό τους άνθρωπο.

Ωστόσο η κατάσταση στο νεκροτομείο έχει καταστεί ανυπόφορη, αφού τα πτώματα των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων, παρά τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, πρέπει άμεσα να ταφούν, διότι αρχίζει η σήψη τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την υγεία των περιοίκων.

http://www.lesvosnews.gr/?p=24644

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *