Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 25/8/11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εθαψαν το δημόσιο Πανεπιστήμιο

“Με το δεκάλεπτο τηλεφώνημα Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, στην εκπνοή της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, γράφτηκε ο επίλογος στην ιστορία του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου, όπως κατοχυρώθηκε στην κοινωνική συνείδηση του τόπου, ειδικά μετά τη μεταπολίτευση και με έντονη τη σφραγίδα του ίδιου του ΠΑΣΟΚ”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η πρώτη συναίνεση!..

“Επειτα από τηλεφωνική συνομιλία πρωθυπουργού – Σαμαρά η Ν.Δ. ψήφιση το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση έκανε δεκτά τα δύο από τα τρία αιτήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κατάργηση του ασύλου. Εκλογή των πρυτάνεων από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Βάζουν λουκέτο 183.000 μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν 250.000 εργαζομένους

“Συνολικά αναμένεται να κλείσουν 183.000 επιχειρήσεις το επόμενο δωδεκάμηνο, εκ των οποίων 100.000 έως το τέλος του 2011, ενώ ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας φτάνει τις 250.000”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παίζουν με τους μισθούς

“Παλαιοκομματικά κόλπα από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα στο (υπό διάλυση) Δημόσιο. Το πολυδιαφημισμένο Ενιαίο γίνεται δύο ταχυτήτων λόγω πρόωρων εκλογών”.

ΕΘΝΟΣ: Τα μυστικά του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο

“Με μοντέλο τη συμφωνία που επετεύχθη με τους εφοριακούς η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αντιμετωπίσει συνολικά το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανεπάγγελτοι οι πολιτικοί αν δεν υπήρχε ο Πατροκοσμάς

“Ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος είναι κάτι παραπάνω από σαφής για την διαχρονική προσφορά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Ελληνισμό”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ιστορική συμφωνία για το μέλλον της Παιδείας

“Ο νόμος για τη δομή και λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί τον πρώτο στα μεταπολιτευτικά χρονικά που ψηφίζεται με την ευρεία πλειοψηφία και των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής”.

ΕΣΤΙΑ: Κανένας στόχος για την οικονομία

“Κατά τα δύο σχεδόν χρόνια που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, η ελληνική οικονομία βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και συμβαίνει αυτό διότι η Κυβέρνησις δεν έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους για την οικονομία”.

Η ΑΥΓΗ: Πρόβα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης

“Τη βαθύτερη συμφωνία για την εξέλιξη των πραγμάτων μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και της Ντ. Μπακογιάννη, των δυνάμεων του δικομματισμού και των διασπάσεων αυτού, που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν και την οδηγούν στην εποχή της υποτέλειας, μαρτυρεί η χθεσινή από κοινού υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια, που στην ουσία αποτελεί συνέχιση της προσπάθειας για αναθεώρηση του άρθρου 16 και ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αναγνώριση χρόνου για την επικουρική σύνταξη

“Η αναγνώριση του συντάξιμου χρόνου στο Δημόσιο για την επικουρική σύνταξη και η έντοκη -για όλες τις κατηγορίες της διαδοχικής ασφάλισης- καταβολή του εφάπαξ, το οποίο είναι κληρονομικό δικαίωμα για τους γονείς και τους αδερφούς του/της θανόντος/θανούσης, περιλαμβάνονται σε σχετικές εγκυκλίους του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συναίνεση ευθύνης στην Παιδεία

“Συναίνεση, που προσλαμβάνει ιστορικό χαρακτήρα με δεδομένη την έως τώρα αδυναμία εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, επέτυχαν κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για την πραγματοποίηση σημαντικών τομών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Δραματικές ανατροπές στις συντάξεις του 2012

“Αλλαγές «φωτιά» στις συντάξεις το 2012. Τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση ανεβαίνουν, οι επικουρικές κινδυνεύουν και το εφάπαξ περιορίζεται”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Μηδενικό έργο εμφάνισαν οι 34 μεγαλύτερες εφορίες

“Σχεδόν μηδενικό έργο εμφάνισαν τον Ιούνιο οι 34 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας, οι οποίες και εισπράττουν το περίπου 70% των συνολικών φορολογικών εσόδων”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή πάλη να μην εφαρμοστεί ο αντιδραστικός νόμος – πλαίσιο

“Αλέκα Παπαρήγα: Θα πρωτοστατήσουμε ώστε το οργανωμένο μαζικό κίνημα, το εργατικό, το λαϊκό, το φοιτητικό, το σπουδαστικό, που διεκδικεί παρεμπόδιση των μέτρων, να παλέψει ώστε να μην προωθηθεί στο σύνολό του ή στα βασικά του σημεία ο νόμος”.

ΤΑ ΝΕΑ: Η Παιδεία βγαίνει από το… άσυλο

“Με ευρεία συναίνεση, χωρίς προηγούμενο σε εκπαιδευτικό νόμο από τη Μεταπολίτευση, ψηφίστηκε η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προηγήθηκε επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Χωρίς πάτο το βαρέλι… ανεργία 24%, 893 ρίχτερ στο ΧΑ, ύφεση 7%, 373.000 νέα λουκέτα

“Το χρηματιστήριο βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση αποχαιρετώντας ακόμη και τις 900 μονάδες. Η ύφεση της οικονομίας κινήθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 8,1% και το δεύτερο στο 6,9%. Τα λουκέτα πληθαίνουν ραγδαία. Μόλις χθες η ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσε ότι 183.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ άλλες 190.000 φαίνεται αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσουν κίνδυνο κλεισίματος. Η ανεργία προσλαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις με προοπτική να φτάσει σύντομα το 24%”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Πρώτο τεστ για συναίνεση”.

ΕΞΠΡΕΣ: Με πρόβλημα ρευστότητας το 82,6% των επιχειρήσεων

“Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στις 8 από τις 10 επιχειρήσεις (81,3%) καταγράφεται σε έρευνα που διενήργησε για δεύτερη φορά το 2011 το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τη MARC Α.Ε.”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε κρίσιμο δίλημμα οι τραπεζίτες

“Το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων κάποιων ελληνικών τραπεζών μέσω της άντλησης των διαθέσιμων κεφαλαίων ύψους 30 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προβάλλει στον ορίζοντα η κυβέρνηση. Παράλληλα θεσμικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι το «κούρεμα» από τη συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα πρέπει να ανέλθει περί το 21%”.

ΚΕΡΔΟΣ: Ιδρύεται bridge bank

“Με σχέδιο νόμου δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας και στην Ελλάδα του μηχανισμού των bridge banks. Πρόκειται για μεταβατική τράπεζα, που θα τελεί υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, με την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και στο οποίο θα μεταφέρονται τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού μίας τράπεζας που θα διαχωρίζονται από τα επισφαλή και τα τοξικά”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στο επόμενο δωδεκάμηνο έρχονται 180.000 «λουκέτα»

“Εφιαλτικές παραμένουν οι εκτιμήσεις για «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και ανεργία, που αποτυπώνει εξαμηνιαία έρευνα την οποία διεξήγαγε το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, κάτι που εκτιμάται ότι θα αλλάξει το τοπίο στην αγορά μετατοπίζοντας και εμπορικές «πιάτσες»”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=304139

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *