Μπεχράκης: Υποβαθμίζει τα προβλήματα υγείας από την αιθαλομίχλη λόγω ξυλόσομπας

«Δεν συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερα θορυβώδες από τη χρήση ξύλου αντί για πετρέλαιο για τη θέρμανση», επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Μπεχράκης, πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής σχολή δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ. Είπε ότι τα στοιχεία του Ερευνητικού Κέντρου για την Προαγωγή της Υγείας δείχνουν πως φέτος το Δεκέμβριο οι εισαγωγές στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Σωτηρία για θέματα που σχετίζονται με το σωματίδια στον αέρα είναι μάλλον λιγότερες από πέρυσι την ίδια εποχή.

Ο κ. Μπεχράκης είπε ότι το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την καύση ξύλου είναι επιστημονικά δύσκολο, γιατί δεν υπάρχουν σχετικές έρευνες και κοινωνικά ευαίσθητο καθώς «δεν μπορούμε να μετατρέψουμε σε θύτες ανθρώπους που καινε τζάκι για να ζεσταθούν.»

Να καταργηθούν αμέσως οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά από την πλευρά του το ΚΚΕ σημειώνοντας πως οι ευθύνες για την αιθαλομίχλη δεν βαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να ζεσταθούν με όποιο τρόπο μπορούν, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης και την ΕΕ που με τα συνεχή εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού τον αναγκάζουν να καταφεύγει στις ξυλόσομπες.

Πηγή: http://www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *