Δελτίο τύπου Ι.Σ.Α για τα αντικειμενικά κριτήρια

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε εναντίον των αντικειμενικών κριτηρίων, τασσόμαστε υπέρ του ελέγχου και της φορολόγησης κάθε γιατρού βάσει του εισοδήματος του

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) αναφορικά με τις πληροφορίες για το νέο σύστημα φορολόγησης και την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων, αναφέρει ότι η επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων αποτελεί ομολογία της κυβέρνησης ότι απέτυχε να πατάξει τη φοροδιαφυγή παρά τα μέσα που διαθέτει και το κόστος που έχει για τον Έλληνα φορολογούμενο ο φοροεισπραχτικός μηχανισμός του Κράτους.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:

    Απορρίπτουμε τον τρόπο φορολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια διότι με αυτά οδηγούνται προς βέβαιη εξόντωση οι ασθενείς εισοδηματικές τάξεις, ενώ είναι βέβαιο ότι καλύπτονται φοροφυγάδες των μεγάλων εισοδημάτων. Η σύλληψη της φορολογητέας ύλης είναι ασήμαντη και τα κριτήρια άδικα.

    Θεωρούμε ότι δημοσιονομική εξαθλίωση, τα μεγάλα ελλείμματα του προϋπολογισμού, η γενική ανυπαρξία κρατικών φορολογικών μηχανισμών δεν αντιμετωπίζονται με τη νέα φορολογική πολιτική. Θεσμοθετούνται και πάλι αποσπασματικά μέτρα, που είναι βέβαιο ότι δεν θα καλύψουν τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού.

    Στηρίζουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ως Ι.Σ.Α καυτηριάσαμε την ύπαρξη της φοροδιαφυγής στο χώρο μας επισημαίνοντας ότι κάθε τεκμηριωμένη περίπτωση πρέπει να τιμωρείται. Αλλά δεν πρέπει οι περιπτώσεις αυτές να γίνονται αιτία στοχοποίησης όλων των ιατρικών κλάδων.

    Είμαστε εναντίον των αντικειμενικών κριτηρίων τα οποία θα είναι σε βάρος των νέων συναδέλφων γιατρών.

    Τασσόμαστε υπέρ του ελέγχου και της φορολόγησης του καθενός βάσει του εισοδήματος του.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                              ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *