Τέλος στη «λίστα της ντροπής» για αποτοξίνωση

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής με 7.000 χρήστες ναρκωτικών να έχουν ενταχθεί στα προγράμματα απεξάρτηση, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αφού εξασφάλισε και τη συνεργασία τεσσάρων στρατιωτικών νοσοκομείων, που ξεκινούν τη χορήγηση υποκατάστατων και σε στρατεύσιμους και σε πολίτες.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το 414 στην Πεντέλη, το Στρατόπεδο Βαρίτη στο Γουδή σε άμεση συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ειδική μονάδα στο 424 στη Θεσσαλονίκη και το 404 στη Λάρισα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, θα δοθούν ισχυρά κίνητρα σε όσους στρατεύσιμους είναι εξαρτημένοι και δηλώσουν πως επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. «Η θητεία τους θα μειωθεί κατά τρεις μήνες και θα υπηρετήσουν μόνο έξι. Αυτό θα ισχύσει στην επόμενη σειρά που πρόκειται να  καταταγεί», είπε ο κ. Μπεγλίτης, δηλαδή της σειρά Αυγούστου – Σεπτεμβρίου. «Ίσως προχωρήσουμε και στην εκμηδένιση της στρατιωτικής θητείας, εάν έχουμε ανταπόκριση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Πάντως, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ψυχίατρος Μένη Μαλλιώρη, το τελευταίο καιρό υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση χρηστών για αποτοξίνωση. «Το τελευταίο μήνα δεχθήκαμε 1.000 αιτήσεις. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι έχει ανοίξει η πόρτα για τη θεραπεία και προσέρχονται», λέει η ίδια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=12853&la=1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *