ΥΥΚΑ. Mείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2012.

   Εντός στόχου έκλεισε η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη το 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Μάριος Σαλμάς. Ο στόχος για το 2012 ήταν η φαρμακευτική δαπάνη να μην υπερβεί το 2,88 δις ευρώ. Η μείωση σε σχέση με το 2011, όπου είχε διαμορφωθεί στα 3,92 δις ευρώ , είναι 1,050 δις ευρώ για το έτος 2012.

Η μείωση αυτή σε ετήσια βάση είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ στη χώρα μας. Τη προσπάθεια αυτή επισημαίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της του Δεκεμβρίου για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου ως θετικά παραδείγματα μεταρρυθμίσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Οι προσπάθειες πιάνουν τόπο. Η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των πολιτικών παρεμβάσεων στην υγεία.

Συγκεκριμένα η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε το 2012 κατά 1 δις ευρώ, δηλαδή 25% σε σχέση με το 2011. Η μείωση αυτή έγινε ιδιαίτερα το τελευταίο τετράμηνο ».

3 thoughts to “ΥΥΚΑ. Mείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2012.”

  1. Οι προσπαθειες πιανουν τοπο ;;;;;;;;;;

    Α ,βεβαια !
    Και του χρονου θα μπορεσουμε να πετυχουμε μειωση κατα12 % αν αφησουν την τελευταια τους πνοη καμμια δεκαρια χιλιαδες συνταξιουχοι και συνεχισουν οι ασθενεις να αγοραζουν τα φαρμακα απο την τσεπη τους !!!
    Και του παραχρονου αλλα 15 % …

    Μεγαλεπιβολα σχεδια βλεπω !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *