Και οι οδοντίατροι συμμετέχουν στην απεργία στις 8&9 Σεπτεμβρίου

Στον «χορό» των φθινοπωρινών απεργιακών κινητοποιήσεων του ιατρικού κόσμου καλούνται να συμμετάσχουν και οι οδοντίατροι.

Χαρακτήριζοντας «ισοπεδωτικό και άδικο» το μέτρο των αντικειμενικών κριτηρίων, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τους 15.000 οδοντιάτρουs να συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο μέτρο, επισημαίνει ο πρόεδρος Αθ. Κατσίκης, έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί στο παρελθόν και απέτυχε, γιατί δημιουργεί έναν πλασματικό μέσο όρο φορολόγησης που ευνοεί τους μεγαλογιατρούς και αδικεί τους μικρομεσαίους επιστήμονες.

Ακόμη, αδικεί ιδιαίτερα τους νέους οδοντιάτρους, τους μεγάλους σε ηλικία που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότησή τους και υπολειτουργούν, καθώς και τις γυναίκες που είναι επιφορτισμένες με την οικογένεια».

Η Ομοσπονδία, όπως ανακοίνωσε, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απόφαση της Συνόδου των Προέδρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων της 27/7/2011 για κλιμάκωση του αγώνα, εξαγγέλλει προειδοποιητική διήμερη απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενη για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης που επαληθεύτηκε με την αθέτηση των υποσχέσεων του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου 3919/2011, όπως και για την αδικαιολόγητη απουσία της από το νέο φορέα ΕΟΠΥΥ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *