Διαθεσιμότητα. Σε διαθεσιμότητα 16 γιατροί από την Κρήτη-Βράζει ο ιατρικός κόσμος

Βράζει ο ιατρικός κόσμος, καθώς το επόμενο διάστημα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία σε βάρος των οποίων εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων που ψηφίστηκαν στο μνημόνιο 3 και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Η λίστα με τα ονόματα των γιατρών, οι οποίοι σε επίπεδο Κρήτης φτάνουν τους 16, θα σταλεί τις επόμενες μέρες στο Υπουργείο Υγείας από τον ΔΥΠΕάρχη Αντ. Γρηγοράκη και είναι πολύ πιθανό οι συγκεκριμένοι να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

Αυτό σημαίνει πως οι 16 μπαίνουν στο ”ψυγείο” μέχρι να εξεταστούν από τα πειθαρχικά συμβούλια οι υποθέσεις τους.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γρ. Πασπάτη, ο οποίος μιλώντας στο flashnews τόνισε πως είναι άδικο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού οι υποθέσεις δεν έχουν εξεταστεί ”με τέτοιες πρακτικές και νόμους κάνουμε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο.

Χάνεται ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαι σίγουρος πως ούτε οι βουλευτές μας κατάλαβαν τι ψήφισαν σχετικά με το συγκεκριμένο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Πασπάτης αναφέρει :

”Θεωρώ ανήθικο να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η λίστα των ιατρών ΕΣΥ που έχουν απλώς παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, θέτοντας τους έτσι σε αυτοδίκαιη αργία, χωρίς να έχει τουλάχιστον αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο επί της παραπομπής.

Εκτιμώ ότι ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης έχει νομική και ηθική υποχρέωση να συγκαλέσει άμεσα το Πειθαρχικό Συμβούλιο και εφόσον αποφανθεί επί των παραπομπών να σταλεί η λίστα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.”

flashnews.gr / Μ. Αλεξάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *