Προς «λουκέτο» το νοσοκομείο Παναγία

Τρεις κλινικές του μεταφέρονται στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος

Σε κλείσιμο οδηγείται το νοσοκομείο «Παναγία» καθώς τρεις κλινικές του μεταφέρονται άμεσα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος με το οποίο έχει ενοποιηθεί από την 1η Ιουνίου, ενώ σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί και η μονάδα τεχνητού νεφρού.

Στο νοσοκομείο θα λειτουργούν στο εξής μόνο η παθολογική, η χειρουργική, η καρδιολογική και η ορθοπαιδική κλινική, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μεταφερθούν και αυτές σε άλλα νοσοκομεία καθώς οι κτιριακές υποδομές του νοσοκομείου Άγιος Παύλος δεν επαρκούν για να λειτουργήσουν εκεί.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ ,Θρασύβουλος Βεντούρης, ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι η μεταφορά των κλινικών έγινε για λειτουργικούς λόγους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει το Παναγία, η σύμβαση-μίσθωση του οποίου από την Euromedica έληξε στην 1η Μαΐου 2012.

Όσον αφορά το θέμα των 65 εργαζομένων της Euromedica στο νοσοκομείο Παναγία, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, ο κ Βεντούρης είπε ότι ζήτησε νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας με αναδρομική ισχύ προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από το Παναγία αλλά από την Euromedica, η οποία αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς λόγω του ότι η ίδια δεν έχει πληρωθεί από το υπουργείο Υγείας.

Αντιδρώντας στο κλείσιμο του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην 4η ΥΠΕ και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον κ. Βεντούρη .

«Ξαφνικά και ενώ στις 12 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν οι Οργανισμοί του “Αγίου Παύλου” και του “Παναγία” , που προβλέπουν τη λειτουργία δύο νοσοκομείων, ο κ Βεντούρης προχώρησε στην μεταφορά 3 κλινικών του “Παναγία” στο “Άγιος Παύλος”. Στο όνομα της μεταφοράς των κλινικών κλείνει το νοσοκομείο και οι 65 εργαζόμενοι της Euromedica οδηγούνται σε απόλυση , ενώ κινδυνεύουν να χαθούν και οι θέσεις των συμβασιούχων γιατρών. Η συνάντηση με τον κ Βεντούρη ήταν άκαρπη και τη Δευτέρα θα κάνουμε Γενική Συνέλευση για να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις» επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παναγία Ελένη Μπακιρλή.

http://www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *