Συνελήφθησαν «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες στα Χανιά

Για παράβαση του νόμου περί δημόσιας υγείας συνελήφθησαν στο νοσοκομείο Χανίων 9 αλλοδαπές που, σύμφωνα με την αστυνομία, εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς να έχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Πρόκειται για πέντε γυναίκες από τη Βουλγαρία, τρεις από την Αλβανία και μία υπήκοο ΠΓΔΜ, ηλικίας από 24 έως 59 ετών.

Σε έλεγχο από αστυνομικούς στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, διαπιστώθηκε πως οι 9 αλλοδαπές εργάζονταν παρέχοντας σε ασθενείς υπηρεσίες «αποκλειστικής νοσοκόμας» και εξασκούσαν το επάγγελμα της αδελφής νοσοκόμας, στερούμενες πτυχίου σχολής αδελφών νοσοκόμων και άδειας άσκησης επαγγέλματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ζήτημα της εργασίας αλλοδαπών γυναικών ως αποκλειστικών νοσοκόμων, έχει απασχολήσει πολλές φορές τη διοίκηση του νοσοκομείου που έχει ζητήσει από τις αρχές τη διενέργεια ελέγχων.

Και ο σύλλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων έχει καταγγείλει τη δραστηριοποίηση «κυκλωμάτων», που προωθούν αλλοδαπές γυναίκες για να εργάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Ωστόσο, «δέλεαρ» για ασθενείς και συγγενείς ασθενών στο να επιλέξουν αποκλειστικές χωρίς προσόντα αποτελεί το γεγονός ότι αμείβονται με πολύ μικρότερα ποσά, από αυτά που αμείβονται οι αποκλειστικές νοσοκόμες που διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια για να ασκούν το επάγγελμα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *