Δικαίωση ορθοπεδικών στη Θεσσαλονίκη

πιστρέφουν δικαιωμένοι στις θέσεις τους, έπειτα από ενάμισι έτος, οι τέσσερις γιατροί του ‘Ιπποκράτειου’ νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν ενοχοποιηθεί για την προμήθεια ιατρικού υλικού.

Οι εν λόγω γιατροί είχαν τεθεί σε δυνητική αργία μετά το πόρισμα που συνέταξαν οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ.

Τη Δευτέρα, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας, με ομόφωνη απόφασή του, προχώρησε στην άρση της αργίας, λόγω του ότι δεν αποδείχτηκε καμιά από τις κατηγορίες που απέδωσαν οι επιθεωρητές.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο είχε καταλήξει σε ανάλογη απόφαση. Το όργανο, του οποίου προΐσταται ανώτατος δικαστικός αποφάνθηκε ότι:

‘Δεν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες των εγκαλουμένων ιατρών, διότι δεν στοιχειοθετείται ούτε παράβαση καθήκοντος, ούτε η χρησιμοποίηση της θέσης τους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων ή επιλεγμένων αυθαίρετα εταιρειών, αφού από κανένα στοιχείο δεν συνάγεται η πρόθεσή τους να προσπορίσουν όφελος στον εαυτό τους ή σε άλλον, ούτε η χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπής και ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.

Ούτε και κάποιο άλλο πειθαρχικό παράπτωμα, διότι διενήργησαν τις χειρουργικές επεμβάσεις με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας και ζωής των ασθενών, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και τον οργανισμό του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα για κάθε επέμβαση υλικά τα οποία υπήρχαν στην παρακαταθήκη του χειρουργείου, η οποία λειτουργούσε εν γνώσει της διοίκησης.

Για την παραγγελία – προμήθεια των υλικών, αρμοδιότητα είχε η διοικητική υπηρεσία.Το γεγονός, δε, ότι αυτή αδρανούσε ή ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντά της, δεν καθιστά υπεύθυνο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά την ίδια την διοίκηση, ενώ σε κάθε περίπτωση ο διοικητής του νοσοκομείου και η ΕΠΥ εκκαθάρισε τις δαπάνες για τις οποίες φαίνεται ότι δεν τηρήθηκε η ορισθείσα διαδικασία προμήθειας υλικών’.

Δ.Κ.

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=20664

One thought to “Δικαίωση ορθοπεδικών στη Θεσσαλονίκη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *