Αίγινα: Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας

Σε άμεσο κίνδυνο τίθενται καθημερινά ανθρώπινες ζωές στην Αίγινα εξαιτίας της έλλειψης οδηγών για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας. Οι ασθενείς και οι τραυματίες στο νησί, όσο σοβαρό κι αν είναι το περιστατικό, πρέπει να αναζητήσουν ιδιωτικό μέσο για να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας, αφού όταν ζητάνε ασθενοφόρο, ενημερώνονται πως δεν υπάρχει οδηγός!

Την κατάσταση αυτή καταγγέλλει το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό, με έγγραφό του στη διοίκηση του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, στην ευθύνη του οποίου είναι το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Το πρόβλημα υπάρχει από τις 19 Νοέμβρη οπότε υπάρχει έλλειψη στην απογευματινή κυρίως βάρδια.

Οι εργαζόμενοι, που όπως καταγγέλλουν στο έγγραφό τους, εισπράττουν την αγανάκτηση των συγγενών που αναγκάζονται να μεταφέρουν τους ασθενείς ακόμα και πάνω σε καρότσες αυτοκινήτων, αναφέρουν 7 συγκεκριμένα περιστατικά μέσα σε μία εβδομάδα (19-27 Νοέμβρη) που οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα ή ο γιατρός αναγκάστηκε να μεταβεί επί τόπου. Όπως λένε, δέχονται τηλεφωνήματα από παράγοντες (όπως δηλώνουν οι ίδιοι, βουλευτές κλπ.) που ενδιαφέρονται για μεμονωμένους ασθενείς, αν και η έλλειψη οδηγών είναι γνωστή από καιρό.

Ζητούν από τη διοίκηση του Τζάνειου να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη οδηγών και να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς του νησιού (Αστυνομία, Πυροσβεστική) και τους κατοίκους, για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας. Παράλληλα τονίζουν πως «η ηθική και νομική ευθύνη για όσα συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβούν είναι υπόθεση δική σας και των ιεραρχικά ανωτέρων σας».

http://www.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *