Νέα από Αρκαδία. Η κωμωδία

Η κωμωδία

Αυτή η κωμωδία των ετησίων δηλώσεων των βουλευτών για την περιουσιακή τους κατάσταση πρέπει να σταματήσει, γιατί και  τους πολίτες  δεν πείθει και την τιμή του πολιτικού κόσμου εξευτελίζει. Εκείνο που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη της Αρκαδίας είναι να πληροφορηθεί με καθαρά και αδιάσειστα στοιχεία ποια περιουσία είχαν οι βουλευτές του νομού  πριν να εκλεγούν και ποια έχουν σήμερα. Δεν ενδιαφέρουν τα σπίτια και τα οικόπεδα των Ρέππα, Τατούλη, Κωνσταντινόπουλου π.χ  και όλων των άλλων  βουλευτών του Κοινοβουλίου αλλά πως τα απέκτησαν. Ιδίως οι βουλευτές που χρημάτισαν υπουργοί και αύξησαν την περιουσία τους στη διάρκεια της περιόδου που άσκησαν εξουσία διαχειριζόμενοι  δημόσιο χρήμα. Η επίκληση αγορών με τραπεζικό δανεισμό ή από εισοδήματα των συζύγων τους δεν είναι καθόλου  πειστική και παραπέμπει σε φήμες και κουτσομπολιά που κυκλοφορούν με κακεντρέχεια στο πανελλήνιο.

Σε μια περίοδο που η παρατεταμένη σκανδαλολογία, η οποία πολλάκις  αποδεικνύεται από δικαστικές έρευνες γι αυτό και  έχει δημιουργήσει αποδείξεις  για την ανεντιμότητα ορισμένων πολιτικών, οι δηλώσεις του πόθεν έσχες πρέπει να αναμορφωθούν ώστε να παρέχουν όλα τα στοιχεία που θα πείθουν ότι δεν υπάρχει αθέμιτος πλουτισμός από όσους άσκησαν εξουσία. Να προσκομίζουν, δηλαδή, αποδείξεις όχι μόνο για το «έσχον», αλλά και για το «πόθεν» και προπαντός να καλύπτουν τη διαδρομή της περιουσίας τους από την εποχή που εισήλθαν στην πολιτική και μετά.

Σε παλαιές εποχές οι ασχολούμενοι με την πολιτική «έτρωγαν» την οικογενειακή τους περιουσία. Γνωστά τα ονόματα βουλευτών της ΕΡΕ και της ΕΚ του τόπου μας που έμειναν στην «ψάθα» κατά  την πολιτική σταδιοδρομίας τους. Σήμερα αντίθετα,   βγαίνουν όλο και πιο πλούσιοι. Γιατί; Σε αυτό το εύλογο ερώτημα των πολιτών πρέπει να απαντούν οι δηλώσεις.

Όσο οι πηγές της αφθονίας παραμένουν σκοτεινές και ανεξερεύνητες, η προέλευση δηλαδή των χρημάτων δεν τεκμηριώνεται καθ οιονδήποτε τρόπο, το «πόθεν έσχες» θα φαντάζει σαν το επιτραπέζιο παιχνίδι «μονόπολη» όπου δεν δηλώνονται οι πόροι των παικτών. Απλώς, υπάρχουν και διακινούνται για τις ανάγκες του «παιχνιδιού»… Αυτό θέλουμε;

 

 

 

 

Τιμητική  διάκριση

Ο εκλεκτός συμπατριώτης μας Τριπολίτης κ. Βασίλειος Μποτόπουλος, Πρόεδρος του θυγατρικού Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης στην Ελλάδα και Αντιπρόεδρος του μητρικού στις ΗΠΑ, εκλέχτηκε Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου των  Πανεπιστημιακών Σχολών Επιχειρησιακών Σπουδών {ASBSP- Region 8} κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του Συμβουλίου στη Γενεύη στις 22-24 Νοεμβρίου. Σκοπός του Συμβουλίου είναι η δημιουργία, αναγνώριση και προαγωγή  εκπαιδευτικών προτύπων {standards} που συμβάλλουν στη συνεχή βελτίωση των σχετικών ακαδημαϊκών  προγραμμάτων καθώς και η πιστοποίηση και αναγνώριση Σχολών και προγραμμάτων που τηρούν τα πρότυπα αυτά. Το Συμβούλιο απαρτίζεται από 29 χώρες-μέλη της Ευρώπης, Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου. Επίσης από τις εξής χώρες :  Αλβανία,  Αραβικά Εμιράτα, Αυστρία, Μπανγκλαντές, Κίνα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Λίβανο, Μογγολία, Μαρόκο, Ολλανδία, Κατάρ, Μπενίν, Ρωσία, Σ. Αραβία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο και Βιετνάμ.

Τον θυμούνται …

Πολλοί συμπολίτες ετοιμάζονται να εκδράμουν τις ημέρες των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Ιερισσού και Αγίου Όρους για να συνεορτάσουν με τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο την εορτή του Πολιούχου της Αρναίας Αγίου Στεφάνου, την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων. Δεν ξεχνούν ποτέ οι κάτοικοι αυτής της πόλης  το πλήθος που παρέστη στην ενθρόνιση του κ. Θεοκλήτου, καθώς η χιλιομετρική απόσταση δεν εμπόδισε πεντακόσιους και πλέον ανθρώπους να  ταξιδέψουν, ιδίοις εξόδοις  και να ευχηθούν από καρδίας στον καινούργιο δεσπότη τους  να καταστεί άξιος  των προσδοκιών του ποιμνίου του.

… Γιατί είναι συνεπής

Και δεν απορούμε,  πως  γίνεται σήμερα το θαύμα να υπάρχουν ακόμα στη χώρα μας άνθρωποι που ακολουθούν ένα πνευματικό ανάστημα τόσο μακριά, ύστερα από τόση προσπάθεια, θα λέγαμε, που γίνεται στους κόλπους της εκκλησίας,  από κάποιους ταγούς της, να περιφρονήσουν οι άνθρωποι και να βδελυχθούν κάθε τι που σχετίζεται με το «θεσμό» της  Εκκλησίας και με τους ηγέτες του. Τούτο γιατί σε αυτό το ανάστημα ψηλαφούν όλοι, χρόνια τώρα,  την προσπάθεια που  καταβάλλει ώστε  να είναι συνεπές με την αλήθεια και την πραγματικότητα της Εκκλησίας, όντας φανερά γνώστης  του τι διακονεί και τι πρεσβεύει. Που μιλάει σήμερα στα θέματα της πίστης τη ζωντανή γλώσσα της εκκλησιαστικής εμπειρίας, μια γλώσσα που φανερώνει τη σωτηρία, την αλήθεια και τη γνησιότητα της ζωής και δεν απαγγέλλει μηχανικά συνταγές συμπεριφοράς ή διανοητικά «αξιώματα».  Καλοστέριωτος, λοιπόν, στο χώρο τον οποίο  ετάχθη να ποιμάνει.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα συμπράττουν, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό για τη 200ή επέτειο από τη γέννηση του σπουδαίου Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς (1812-1870).  Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 11:30 π.μ., στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, θα προβληθεί η κλασική ασπρόμαυρη ταινία Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Scrooge: A Christmas Carol). Το έργο αφηγείται την ιστορία του άκαρδου και άπληστου τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο οποίος απεχθάνεται τα Χριστούγεννα. Όμως, μετά από ένα απρόσμενο συμβάν, μεταμορφώνεται σταδιακά σε ευγενικό, καλόκαρδο και φιλεύσπλαχνο άνθρωπο. Η συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία, κατάλληλη για μικρούς αλλά και μεγάλους, θα ταξιδέψει μέσω του Δικτύου Μουσείων του ΠΙΟΠ έως τη Δημητσάνα, δίνοντας την ευκαιρία στους μεγαλύτερους να τη θυμηθούν και στους νεότερους να την ανακαλύψουν.

Την ημέρα της προβολής, η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Ιδρύματος: Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Βρετανικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του διεθνούς εορταστικού προγράμματος Dickens 2012.

Εγκαταλείπουν

Με ελαφρά πηδηματάκια την «κάνουν» από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο ένας μετά τον άλλο εγκαταλείπουν το σκάφος.  Μεταξύ αυτών και ο Αρκάς Μπάμπης Αποσκίτης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρεία του  Συντονιστικού Γραφείου Νεολαίας του κόμματος. Η δικαιολογία που προτάσσει είναι πως «οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, η δημοσιοποίηση ειδήσεων που, καλή τη πίστει, θεωρούσα ψευδείς έως σήμερα, οι εκφρασθείσες ανησυχίες για την τύχη του κινήματος από «περίεργα» πρόσωπα, μα κυρίως η έλλειψη κοινού οράματος, δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω άλλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες .Δεν μπορώ να προσπαθώ για κάτι αόριστο, απροσδιόριστο και κυρίως ανέφικτο. Γιατί “δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι΄ αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει”».

Ενδιαφέρεται

Δεν αφήνει απροστάτευτο το Παναρκαδικό νοσοκομείο ο υπουργός κ. Λυκουρέντζος, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην τροφοδοσία του με πετρέλαιο, λόγω της απουσίας Παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εγκρίνει τις δαπάνες. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο δημοτικό ραδιόφωνο ο κ. Λυκουρέντζος  συνεννοήθηκε   με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη και κυρίως με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, ώστε να λυθεί το θέμα εντός των ημερών και να οριστεί μόνιμος Επίτροπος για να εγκρίνει τα εντάλματα. Τέλος δήλωσε πως υπογράφτηκε και απόφαση για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Όλοι μπορούμε

Δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης της ΕΡΑ Τρίπολης και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, για την στήριξη οικονομικά αδύναμων κι αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Συγκεντρώθηκαν  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Ιερών Μητροπόλεων Μαντινείας και  Κυνουρίας,  Γόρτυνος  και  Μεγαλοπόλεως και του Δήμου Τρίπολης.

Χαμογελάτε

-Σβήσε το Facebook και αν θυμηθεί κανείς άλλος εκτός από τη μάνα σου τα  γενέθλια σου, πάρε με το τηλέφωνο.

-Ο κόκορας του γείτονα μπήκε στην αυλή μου…  Ας είναι ελαφρύ το μακαρόνι που θα τον σκεπάσει…

ΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *