Δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Π. Φ. Σ., κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Κατόπιν συνεργασίας μου σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, και εκπροσώπους φαρμακευτικών συλλόγων, συμφωνήθηκε ότι εντός του 2012 θα εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012.

Τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, όπως έχουν τεθεί υπ’ όψιν μου, θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους, σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Παράλληλα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΠΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011 και σε συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, θα ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών.

Θεωρώ, τέλος, ότι δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένω την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών».

3 thoughts to “Δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Π. Φ. Σ., κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου”

  1. Ένας στημένος διάλογος μεταξύ του Αμπατζόγλου – γνωστού κομματικού εγκάθετου της κυβέρνησης και παρολίγο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ- και του ανεκδιήγητου υπουργού υγείας με φόντο μια σικέ απεργιακή κινητοποίηση που είχε ως αποτέλεσμα την αποπληρωμή(et.diavgeia.gov.gr/f/eopyygov/ada/Β4ΜΡΟΞ7Μ-ΜΝΚ 19-12-2012) των Φαρμακοποιών-ξανά- εις βάρος των άλλων παρόχων και ιδιαίτερα των γιατρών. Κρίμα στους Φιλιππικούς του υπουργού για ισότιμη μεταχείρηση των λειτουργών υγείας. Οι πολιτικοί μας μαζί με τους λακέδες και τους σμπίροιυς τους δίνουν μαθήματα ασυνέπειας, αμοραλισμού και χυδαιότητας. Αν και δεν έχω καμμιά σχέση με την καρικατούρα του ΕΟΠΥΥ, θεωρώ την ανωτέρω συμπαιγνία εξευτελιστική για το ιατρικό σώμα (έναν από τους ελάχιστους επιστημονικούς κλάδους της Ελλάδας που χαίρει παγκοσμίου εκτιμήσεως).

  2. Πραγματικα ,

    Οπως πολυ σωστα λεει ο Κος Χαλκιδης ,ειναι ακομα ο μοναδικος επιστημονικος κλαδος που χαιρει παγκοσμιου εκτιμησης .
    Αλλα αυτη η εκτιμηση οφειλεται στους συναδελφους που εκπαιδευτηκαν και δουλευουν στο εξωτερικο και οχι σε οσους εχουν εμπλακει και εργαστει στο αρρωστο μικροκοσμο της χωρας !

    Τωρα για τον Υπουργο τι να πω ;

  3. Συμφωνώ απολύτως με τον κ Αμερικάνο. Έχουμε άρτια εκπαιδευμένους γιατρούς, άριστους γνώστες του τομέα τους, με πολύπλευρες σπουδές στο εξωτερικό, με δημοσιεύσεις κύρους σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και σπουδαίο ερευνητικό έργο (μια ματιά στο pubmed μπορεί να πείσει και τον πιο κακόπιστο). Και όμως το συγκεκριμένο δυναμικό παραμένει ανεκμετάλλευτο και -το χειρότερο απαξιωμένο- από μια ηγεσία και έναν υπουργό που καθημερινά συμπεριφέρονται ως “Ταρτούφοι”. Με εξοργίζει η αυθάδεια και η υποκρισία του υπουργού απέναντι στο Ιατρικό σώμα που στη μεγάλη του πλειοψηφία παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρική υπό άθλιες συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *