Α. Λυκουρέντζος. «Δεν έχουν λόγο να απεργούν οι φαρμακοποιοί»

Την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τονίζοντας πως είναι ανοικτός στον διάλογο.

Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για υπερβάλλουσα συνδικαλιστική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση, κάτι που βλάπτει τον κλάδο. «Πρόκειται», είπε «για αδιάλλακτη συμπεριφορά συνδικαλιστών», προσθέτοντας: «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τους ασθενείς χωρίς φάρμακα. Θα πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες και γι’ αυτό δεν ευθύνομαι εγώ». Και συμπλήρωσε πως «οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα».

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγο να απεργούν, υπογραμμίζοντας: «εάν νομίζουν ότι μπορούν μονίμως και επί μακρόν να εκβιάζουν την κοινωνία, κάνουν λάθος. Για όσα ο νόμος δίνει δυνατότητα, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τα εφαρμόσει».

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τόσο με τις χρεώσεις, όσο και με τη διαδικασία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «έχουν δοθεί οδηγίες στον διοικητή του ΕΟΠΥΥ και ψάχνουμε τρόπους να απεμπλακούμε από αυτή την υποχρέωση. Ψάχνουμε να βρούμε μια διαδικασία μέσω Ίντερνετ και σύντομα θα προβούμε σε ανακοινώσεις».

Με αφορμή την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο κέντρο υγείας Τροπαίων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αντιληφθούν οι κρατικοί λειτουργοί ότι πληρώνονται για να εργάζονται εκεί όπου τους ορίζει η υπηρεσία. Λοιπόν αυτή η υπόθεση, ότι εγώ διορίστηκα στη Δημητσάνα ή όπου αλλού στην Ελλάδα και δεν πάω (εκεί που χρειάζεται η υπηρεσία) έχει τελειώσει. Δεν επιλέγουμε πού θα υπηρετήσουμε».

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι υπάρχει πρόβλεψη μέσα από αυτό το πρόγραμμα να καλυφθούν κενά στον χώρο της υγείας, ενώ, παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να σας πω ότι ο κ. Μανιτάκης είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις του. Μας έχει στείλει τα έγγραφα και είμαι ο υπουργός που πρώτος απάντησε. Και το έκανα από πλευράς καθήκοντος, τόσο απέναντι στις ανάγκες που έχει το ΕΣΥ, όσο και προς τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, για να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν».

«Έχουμε 554 κενές οργανικές θέσεις και χρειαζόμαστε να καλύψουμε τουλάχιστον κατά το ήμισυ τα διοικητικά όργανα των νοσοκομείων μας. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό στην κεντρική διοίκηση και ευελπιστώ ότι εκεί θα έχουμε ανταπόκριση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

http://www.zougla.gr/greece/article/den-exoun-logo-na-apergoun-i-farmakopi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *