Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ο Ιατρικός Κόσμος δεν μπορεί να εμπαίζεται και να χρησιμοποιείται.

Προς

τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Κο  Κωστή Χατζηδάκη

Κε Υπουργέ,Ο Ιατρικός Κόσμος δεν μπορεί να εμπαίζεται και να χρησιμοποιείται.  Έχουμε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για την επίλυση :

  1. Της αμοιβής των ιατρών που εξετάζουν οδηγούς και υποψήφιους οδηγούς,  βάσει της αμοιβής που ορίζει το ΠΔ 127/2005 ΦΕΚ 182/Α και είναι 20 ευρώ,  ενώ με αυθαίρετη ερμηνεία υπάλληλος του Υπουργείου σας έκρινε ότι η τιμή πρέπει να είναι η τιμή που ορίζει ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή 10 ευρώ,  παρ΄ ότι ο πολίτης πληρώνει 90 ευρώ  (20 για Παθολόγο,  20 για Οφθαλμίατρο και 50 για το Υπουργείο)
  2. Για την αποπληρωμή των ιατρών για όλο το 2012, ενώ έχει γίνει η κατανομή των κονδυλίων (έγγραφό σας υπ΄ αρ. 50227/8237/22-11-12 «Κατανομή κονδυλίων στις Περιφέρειες της Χώρας, που αφορούν αποζημίωση συμβεβλημένων ιατρών για το Γ΄ τρίμηνο του 2012»)

 

Ζητάμε :

 

  1. Να αποκατασταθεί άμεσα η αμοιβή των ιατρών, η οποία σαφέστατα είναι 20 ευρώ, διότι το ΠΔ 127/05 είναι σε ισχύ  (και όχι η ασφαλιστική τιμή των 10 ευρώ)
  2. Την άμεση αποπληρωμή όλων των κατατεθειμένων παραστατικών του 2012
  3. Άμεση διευκρίνιση (διότι οι πολίτες έχουν ήδη καταβάλει τα αντίστοιχα ποσά για Παθολόγους και Οφθαλμιάτρους που έχουν επισκεφθεί) για το πού βρίσκονται τα κονδύλια αυτά που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια,  ποιός τα χρησιμοποιεί και ποιός έχει το δικαίωμα να εμπαίζει ιατρούς και πολίτες

 

Ζητάμε την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας.  Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ερμηνεύει-παρερμηνεύει νόμους,  όπως έγινε από την αντίστοιχη Διεύθυνση του Υπουργείου σας.  Ζητάμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας εντός του 2012,  για να μην υπάρξει φορολογική επιβάρυνσή μας το 2013,  θα χρησιμοποιήσουμε δε κάθε ένδικο μέσο για να την εξασφαλίσουμε,  όπως και την αποζημίωση των 20 ευρώ ανά επίσκεψη.  Περιμένουμε άμεσα απάντησή σας μέχρι 19-12-2012.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

 

 

One thought to “Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ο Ιατρικός Κόσμος δεν μπορεί να εμπαίζεται και να χρησιμοποιείται.”

  1. Σοβαρη διεκδικηση …

    Πως να σε σεβαστει καποιος οταν ολοκληρος επιστημονας ζητας για αμοιβη οσα παιρνει η λουλουδου στα μπουζουκια ;;;

    Το οτι φτασαμε να ζητιανευουμε λοιπον τα χρωστουμενα δεν προκαλει πλεον εκπληξη σε κανενα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *