Γ. Στουρνάρας. Ομιλία στο 8ο Συνέδριο Υγείας

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας με πρόσχημα τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση, φαινόμενα για τα οποία ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που σήμερα σκίζουν τα ιμάτιά τους, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σήμερα στο 8ο Συνέδριο Υγείας.

Δηλώνοντας ότι: «Έχουμε από τις υψηλότερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη, χωρίς να παρέχουμε αντίστοιχες υπηρεσίες» επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα ισχυριζόμενος ότι η κακοδιαχείριση και η σπατάλη είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των δαπανών υγείας και την παραγωγή συνεχών ελλειμμάτων στα νοσοκομεία και τους ασφαλιστικούς φορείς, λες και δεν ήταν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αυτές που μείωναν τις δαπάνες για την υγεία, που τζόγαραν τα αποθεματικά των ταμείων, που παρέδωσαν ολόκληρα κομμάτια του κλάδου της υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, βαθαίνοντας παραπέρα την εμπορευματοποίησή του.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παρέλειψε να θριαμβολογήσει για την εκταμίευση της δόσης και προτάσσοντας τα οφέλη που θα έχουν τα μονοπώλια (και μόνο αυτά) δήλωσε ότι «Η απόφαση του Eurogroup εξασφαλίζει την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να γίνουν βιώσιμες σε μόνιμη βάση».

Όσον αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση, ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας ότι: «Η φορολογική μεταρρύθμιση πρέπει να συνταιριαστεί με την προσωπική ευθύνη του κάθε συμπολίτη να συνεισφέρει όσα του αναλογούν», κάλεσε στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους να συνεισφέρουν κι άλλο από τα ήδη πενιχρά και πετσοκομμένα εισοδήματά τους για να ξεπληρώσουν τους κάθε λογής πιστωτές που μας δάνεισαν. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «Προκειμένου να πιάσουν τόπο τα χρήματα που μας δανείζουν το επόμενο διάστημα απαιτείται πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού, κυρίως να ξοδεύουμε λιγότερα και να πετυχαίνουμε περισσότερα».

Τέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε ως σημαντική τομή για την «ανάπτυξη», την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις, ξεκινάει η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη», αποσιωπώντας πάντως ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνησή του και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, σημαίνει εξαθλίωση της εργατικής τάξης, μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, φθήνεμα τελικά της τιμής της εργατικής δύναμης, προς όφελος του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

http://www.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *