ΕΚΑΒ. Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλης Κελαράκης. “Έπεσαν” στο καθήκον …

Το ασθενοφόρο στο οποίο επέβαινε ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης τυλίχτηκε στις φλόγες, στην εθνική οδό, ενώ ήταν καθ’οδόν προς το Ρέθυμνο για εκπαίδευση- Οι εγκλωβισμένοι φώναζαν για βοήθεια δευτερόλεπτα πριν την πρώτη έκρηξη- Συγκλονίζουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων

Έχασαν τη ζωή τους από αυτό με το οποίο καθημερινά μάχονταν… τα τροχαία δυστυχήματα. Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης και εκπρόσωπος των εργαζομένων Βαγγέλης Κελαράκης έχασαν τη ζωή τους, το πρωί, ενώ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκονταν καθ’οδόν για το Ρέθυμνο, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτική εκδήλωση.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, το πρωί, περίπου στις 08.40 στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  εξετράπη της πορείας του και ανετράπη,  αφού προηγουμένως είχε συγκρουστεί με ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γυναίκες, οι οποίες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Της σύγκρουσης, ακολούθησαν τρεις εκρήξεις από φιάλες οξυγόνου που υπήρχαν μέσα στο ασθενοφόρο… Επί τόπου έσπευσε έτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των ατόμων που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείου του δυστυχήματος, ο 45χρονος οδηγός του ασθενοφόρου Νίκος Μυρωδιάς κατάφερε να απεγκλωβιστεί γρήγορα με τη βοήθεια διερχόμενος οδηγών, ενώ ο Δημήτρης , που βρισκόταν στη μέση και ο Βαγγέλης στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου εγκλωβίσμένοι ζητούσαν βοήθεια. Μία βοήθεια που όμως δεν μπόρεσε κανένας να τους προσφέρει , αφού μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε η πρώτη έκρηξη και το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες για να ακολουθήσουν και άλλες δύο εκρήξεις…

Οι φλόγες σβήστηκαν γρήγορα από τη δύναμη της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο, ωστόσο  ήταν ήδη πολύ αργά για τους δύο άνδρες.

Κλειστή παρέμεινε γιαα αρκετή ώρα η Εθνική Οδός στο συγκεκριμένο σημείο.
http://www.cretalive.gr/crete/view/asthenoforo-tou-ekab-tulichthke-stis-floges-en-kinhsei/53923

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *