Τρεις λαλούν!

Μια αγωνία την είχα όπως φαντάζομαι και όλοι! θα έχουμε πρόωρες εκλογές βρε παιδί μου ή όχι;  Κολλημένοι στα παλαιοκομματικά τους τερτίπια οι μεν και οι δε, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να πείσουν πως το όλο ζήτημα είναι εκεί. Στις  εκλογές! Στο αν θα είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος η ο Αντώνης, αν το κόμμα το λένε ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, αν οι υπουργοί είναι δεξιοί, κρυφοδεξιοί οι καμουφλαρισμένοι και νέου τύπου σοσιαλιστές! Παίζουν με το παιχνιδάκι των πρόωρων εκλογών σαν να μην έχουν κατανοήσει τον ορυμαγδό! Και βγήκε ο Γιώργος και τις διέψευσε! Τις απέκλεισε! Και έγινε η δήλωση είδηση! Πόση ακόμα κατάντια και πόσο ακόμα όπιο;;;;
Kάθε φορά ο εκάστοτε πρωθυπουργός διαψεύδει τις όποιες πρόωρες, πόσο δε μάλλον ο Γιώργος ο οποίος μας έβαλε και για μια ολόκληρη ημέρα σε ρυθμούς τέτοιων για να ανασχηματίσει εν τέλει την κυβέρνηση του σ εκείνο το φιάσκο που πολιτικά θα μείνει ανεξίτηλο.
Και έχουν το θράσος λίγους μήνες μετά και ενώ η κρίση βουλιάζει τη χώρα, παρ ότι τα λογιστικά τους πάνε καλά, οι μεν να θέτουν ζήτημα πρόωρων εκλογών και οι δε να τις διαψεύδουν…
Από την άλλη πλευρά να σκέφτονται , να επεξεργάζονται τρόπους στην ΔΕΘ ο Γιώργος αν ήταν δυνατόν και να μην πάει! Γιατί και να πάει τι να πεί; Τα  ψέματα που είπε τις προηγούμενες φορές; Φοβούνται τις αντιδράσεις λένε… αλλά έννοια σου Γιώργο, ο Υπουργός σου με τις δυο αντλίες νερού που προμηθεύτηκε για την ΕΛΑΣ θα κατατροπώσει τα πλήθη, τους διαμαρτυρόμενους, τους ανέργους, εκείνους που δεν έχουνε να φάνε, να ζήσουν, να επιβιώσουν, εκείνους που σε ψήφισαν γιατί σε πίστεψαν σ΄ εκείνο το ανέκδοτο του αιώνα όπως αποδείχτηκε «λεφτά υπάρχουν!»
Πήγαινε στην ΔΕΘ και άσε τις εκλογές… πες καμιά αλήθεια μπας και περισώσεις τίποτα… έτσι κι αλλιώς για 2η θητεία δεν σε βλέπει κανείς… άλλωστε το όνειρο της μαμάς Μαργαρίτας εκπληρώθηκε.. έγινες πρωθυπουργός… τα συντρίμμια τώρα είναι μια άλλη ιστορία, αν και πονεμένη, η οποία μάλλον ούτε εσένα αλλά ούτε και τη μαμά σου μας αφορούν… και έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, όπως έχει παραδεχτεί και ο αγαπητός αδερφός σου, «ο Γιώργος ποτέ δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός». Και όπως όλοι ξέρουμε παντρειά με το ζόρι δεν έχει τέλος ευτυχές! Μονάχα που στην προκειμένη περίπτωση την νύφη την πληρώσαμε , την πληρώνουμε και θα την πληρώνουμε όλοι μας και για πολύ – πολύ καιρό!

ΧΡ.ΤΣ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *