ΠΑΓΝΗ. Για έναν διορισμό κλειστή η καρδιοχειρουργική

Η υπόθεση της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου ξεπερνάει ακόμη και τα εξωφρενικά όρια της αδιαφορίας του ελληνικού κράτους και της, στα όρια της τρέλας, δαιδαλώδους γραφειοκρατίας. Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο περίφημος τέταρτος όροφος του ΠΑΓΝΗ, το σπουδαιότερο έργο στον τομέα της υγείας στην Κρήτη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παραμένει κλειστός επειδή εκκρεμεί ένας διορισμός.

Η … επετηρίδα στους διορισμούς μελών ΔΕΠ (πανεπιστημιακών) από το υπουργείο παιδείας, έχει εγκλωβίσει τον διορισμό του νέου διευθυντή της κλινικής (επειδή το ΠΑΓΝΗ είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο οι διευθυντές των κλινικών είναι παράλληλα μέλη ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο) και πλέον η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής βαδίζει σε … λεπτό πάγο.
Ο Γιώργος Λαζόπουλος που θα ηγηθεί της λειτουργίας της μοναδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο νησί μίλησε στοprismanews.gr για τις κυβερνητικές παλινωδίες, τις εκκρεμότητες αλλά και τον τεράστιο όγκο περιστατικών που θα εξυπηρετήσει η κλινική και τον κυρίαρχο ρόλο της, στον τομέα της υγείας σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο (Διαβάστε ΕΔΩ). Όμως, το υπουργείο παιδείας επιμένει, πεισματικά να … σφυρίζει αδιάφορα ενώ θα μπορούσε με απόφασή του και κατ’ εξαίρεση να διορίσει το νέο διευθυντή, χωρίς να περιμένει να έρθει η σειρά του στη λίστα των 900 μελών ΔΕΠ που παραμένουν αδιόριστοι.

http://prismanews.gr/index.php/crete/item/30994-gia-enan-diorismo-kleisth-h-kardioxeirourgiki-tou-pagnh

One thought to “ΠΑΓΝΗ. Για έναν διορισμό κλειστή η καρδιοχειρουργική”

  1. 1) Το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε σειρά τροπολογιών στο σχέδιο Νόμου που αφορά το Νοσοκομείο “Ερ. Ντυνάν”.
    2) ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΙΝΑΠ):
    Εβδομάδα κινητοποιήσεων 17 έως 21 Δεκεμβρίου 2012.

    http://greekdoctors.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *