Παράνομες συνταγογραφήσεις. Ηλεία. Στην Ανακρίτρια ο γιατρός

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου θα περάσει την Δευτέρα ο γιατρός που εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων, κατηγορούμενος για οικονομική ζημιά του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος. Ο εισαγγελέας κ Παναγιώτης  Μεϊδάνης πριν από αρκετό καιρό την δικογραφία που είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα ξεχαστεί στα συρτάρια κάποιων γραφείων δικαστηρίων την ανέθεσε σε δικαστικό λειτουργό για την διενέργεια της κύριας ανάκρισης αφού από την προκαταρκτική είχαν προκύψει ενδείξεις αποδείξεις που παράπεμπαν στην στοιχειοθέτηση αδικημάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του ποινικού κώδικα. Χθες Παρασκευή και μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας ο γιατρός προσήλθε προκειμένου να απολογηθεί όπως είχε ζητηθεί από τον Εισαγγελέα Ηλείας ο οποίος με εντολή του, αφού του άσκησε ποινική δίωξη με βάση τις κατηγορίες που τον βαραίνουν,  τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί από όπου πήρε προθεσμία και την Δευτέρα θα περάσει και πάλι την πόρτα των δικαστηρίων. Είναι η υπόθεση που πριν από έξι με εφτά χρόνια είχε προκαλέσει σάλο στην Ελλάδα για το μέγεθος και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η εξαπάτηση του δημοσίου μέσω των παράνομων συνταγογραφήσεων, όπου εμπλέκονται και δύο με τρεις φαρμακοποιούς από τον Πύργο. Όπως είχε αποκαλυφθεί και από την δημοσιογραφική έρευνα. τότε ο γιατρός στους ασθενείς του παρακρατούσε φύλλα από τα βιβλιάρια ασθενείας εν αγνοία τους και έγραφε φάρμακα ιδιαίτερα ακριβά. Τις συνταγές αυτές εκτελούσαν με βάση το πόρισμα του ελέγχου των ασφαλιστικών ταμείων και της δικαστικής έρευνας συγκεκριμένα φαρμακεία οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεσή αυτή. Για το θέμα αυτό είχε ήδη τόσο το ΙΚΑ όσο και ο ΟΓΑ κοινοποιήσει το πόρισμα των ελέγχων τους που μιλούσε για τεράστια ζημιά των ταμείων από τις συνταγογραφήσεις. Οι περισσότερες συνταγές αφορούσαν φάρμακα για την θεραπεία του καρκίνου που είναι ιδιαίτερα ακριβά και το οικονομικό όφελος αρκετά μεγάλο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά την διάρκεια της έρευνας που οι ασθενείς ένιωσαν έκπληξη με τις ασθένειες που είχαν με βάση τις συνταγές που είχαν εκτελεστεί στο όνομά τους. Από την πλευρά του γιατρού από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση αυτή είχε πάρει διαστάσεις είχε εκφραστεί η άποψη πως όλα αυτά γίνονται εν αγνοία του από την γραμματέα του στην οποία είχε εμπιστευθεί την σφραγίδα του. Πληροφορίες θέλουν το ποσό που έχει ζημιωθεί το δημόσιο από αυτή την ιστορία να φθάνει και τα 3 εκ ευρώ αλλά αυτό διερευνάται από την δικαιοσύνη ενώ θεωρείτε σχεδόν σίγουρο πως είναι πάνω από 800.000 ευρώ. Επίσης κατά την έρευνα που είχε γίνει τότε είχε διοχετευτεί τότε πως σε βιβλιάριο που έφερε γυναικείο όνομα είχε γραφθεί συνταγή για καρκίνο του προστάτη! http://ileiapost.gr/ileia/item/10568-anakritria-giatros-paranomes-syntagografiseis.html

2 thoughts to “Παράνομες συνταγογραφήσεις. Ηλεία. Στην Ανακρίτρια ο γιατρός”

  1. Mετα αναρωτιομαστε γιατι μας εβαλαν ( τους ιατρους και τα φαρμακεια )στο στοχαστρο οι τροϊκανοι …

    Για κατι τετοιους απατεωνες συναδελφους που ετρωγαν με χρυσα κουταλια ,απολαμβαναν ταξιδια σε ολο τον κοσμο και κυκλοφορουσαν με Cayenne και Mercedes .
    Και δεν ειναι λιγοι …

    ” Οταν πεθανεις ,δεν καταλαβαινεις οτι εισαι νεκρος .
    Για τους υπολοιπους ειναι προβλημα .
    Το ιδιο και οταν εισαι ηλιθιος …”

    Λοιπον εμεις οι υπολοιποι τωρα πληρωνουμε το τιμημα της βλακειας και της αδρανειας μας .
    Που παρακολουθουσαμε αυτες τις απατεωνιες και αντι να τις καταγγειλουμε ψαχναμε να βρουμε τον τροπο να τις αντιγραψουμε !!!

  2. Και ,ολως τυχαιως ,στην Ηλεια και τον εκει Φαρμακευτικο Συλλογο ειχα απευθυνθει το 2005 οταν ,σε ασθενη μου ,αλλαξαν την αντικαρκινικη αγωγη που ειχα συνταγογραφησει .

    Η αντιδραση τους ηταν παρα πολυ εχθρικη και σε καμμια περιπτωση δεν δικαιολογησαν γιατι εγινε αυτη η αλλαγη .
    Τωρα αποδεικνυεται ποια ηταν η αιτια αυτης της συμπεριφορας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *