Δήλωση προεδρου ΙΣΛ κ.Γιαννακόπουλου σχετικά με τα παλιά χρέη των ταμείων


                                                                     ΛΑΡΙΣΑ 7-12-2012

 

 

 

            Δυστυχώς ακόμα και σήμερα συνεχίζονται τα επικοινωνιακά παιχνίδια από κυβερνητικά στελέχη και ιδιαίτερα από τους ίδιους τους υπουργούς.

Σχετικά με τα παλιά χρέη, καμιά προφορική διαβεβαίωση περί κατοχύρωσης και αποπληρωμής, αλλά ούτε και η καταγραφή τους στο e-ΔΑΠΥ τα διασφαλίζει, παρά μόνον η δικαστική διεκδίκησή τους.

Τα χρέη θα παραγραφούν μετά διετία, αν δεν υποβληθούν οι αντίστοιχες αγωγές, όπως ορίζει ρητά ο ειδικός νόμος και όχι μετά πενταετία, όπως διαρρέουν πιθανόν εσφαλμένα ορισμένοι νομικοί κύκλοι, επηρεαζόμενοι από την άποψη του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Το επιχείρημα του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ότι τα χρέη αυτά είναι πιστοποιημένα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ότι διασφαλίζεται η αποπληρωμή τους στο μέλλον, είναι παραπλανητικό και καταρρίπτεται από μόνο του, καθόσον τα περισσότερα Ταμεία δεν έχουν κάνει εκκαθαρίσεις, οι φάκελοι με τις απαιτήσεις μας είναι στοιβαγμένοι και δεν γνωρίζουν ούτε πόσα, ούτε σε ποιόν χρωστούν. Άλλωστε γι’ αυτό ζητήθηκε η καταγραφή τους μέσω e-ΔΑΠΥ. Πως λοιπόν πιστοποίησαν ποσά που δεν γνωρίζουν και σε ποιόν;

Η όλη αυτή διαδικασία απορρέει βέβαια από εντολή του υπουργείου οικονομικών προς όλους τους υπουργούς (πρόσφατη συνέντευξη τύπου), που θα πρέπει εντός τακτού χρονικού διαστήματος να καταγράψουν ο καθένας τα χρέη του υπουργείου του προς τους ιδιώτες και αφού αυτά διασταυρωθούν και πιστοποιηθούν, τότε θα αρχίσει σταδιακά η αποπληρωμή τους, «κουρεμένα» σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και αφού πρώτα υπογραφούν «μικρά μνημόνια» μεταξύ υπουργείου οικονομικών και των αντίστοιχων υπουργών, στην αρμοδιότητα των οποίων υφίστανται τα χρέη.

Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί.

                                              Κων/νος Γιαννακόπουλος

                                               Πρόεδρος ΙΣΛ

                                                 Μέλος Δ.Σ.ΠΙΣ

One thought to “Δήλωση προεδρου ΙΣΛ κ.Γιαννακόπουλου σχετικά με τα παλιά χρέη των ταμείων”

  1. 1) Πληροφορίες για πληρωμές Φυσικοθεραπευτών, για τα δεδουλευμένα από τον ΕΟΠΥΥ, για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2012.
    2) Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας του “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.” προς τον ΕΟΠΥΥ, για την αιφνιδιαστική εφαρμογή της ασφαλιστικής τιμής αποζημίωσης εργαστηριακών εξετάσεων.

    http://greekdoctors.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *