ΙΣΑ. Η άσκηση του Ιατρικού επαγγέλματος είναι λειτούργημα, στο οποίο δεν χωρούν διακρίσεις

Επ΄ αφορμής συζητήσεων αναφορικά με την πρωτοβουλία κομματικού σχηματισμού για την δημιουργία φορέων με σκοπό την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ο ΙΣΑ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι η άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, είναι λειτούργημα, στο οποίο δεν χωρούν διακρίσεις. Η διάταξη του άρθρου 2 παρ.3 του Ν. 3418/2005 «Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας», είναι σαφής και ορισμένη: «Το ιατρικό λειτούργημα ασκείται σύμφωνα με τους γενικά αποδεκτούς και ισχύοντες κανόνες της ιατρικής επιστήμης. Διέπεται από απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής θέσης ή πολιτικής ιδεολογίας».

Οι κομματικοί σχηματισμοί δεν δύναται να δημιουργούν δομές υγείας υπό περιορισμούς. Ο ρόλος του Κράτους είναι η προσφορά υγείας σε όλους του πολίτες. Επιπροσθέτως πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα από ιατρικού φορείς, πρέπει να πραγματοποιείται σε χώρους, οι οποίοι έχουν εγκριθεί από τους οικείους ιατρικούς συλλόγους. (άρθρο 7 παρ.4 του Ν. 3815/2005).

Οι ελλείψεις του Κράτους δεν μπορεί να γίνονται πεδίο εκμετάλλευσης από κομματικούς σχηματισμούς, οι οποίοι θα διαμορφώνουν κατά το δοκούν την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                              ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

One thought to “ΙΣΑ. Η άσκηση του Ιατρικού επαγγέλματος είναι λειτούργημα, στο οποίο δεν χωρούν διακρίσεις”

  1. 1) ΕΠΕΙΓΟΝ!!
    Ανακοίνωση του ΤΣΑΥ για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για το Β’ εξάμηνο του 2012.
    2) Ενδιαφέρουσα διευκρίνιση από την ΠΕΕΦ σε ό,τι αφορά λάθος στην υποβολή παλαιών οφειλών στο e-ΔΑΠΥ του ΕΟΠΥΥ και διόρθωση αυτού.

    http://greekdoctors.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *