Κατάληψη στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στο Ηράκλειο από τους υπαλλήλους του ιδρύματος που ζητούν να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του ΙΚΑ οι οποίοι προσφέρουν εδώ και δύο χρόνια τις υπηρεσίες τους. Οι άνθρωποι αυτοί, νέοι στο σύνολό τους, είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην Αγροτική Τράπεζα, ωστόσο λόγω αναγκών του Δημοσίου απορροφήθηκαν στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι υπάλληλοι αυτοί, αν και εκπαιδεύτηκαν επί διετία στη διοίκηση, βρίσκονται πλέον επί της ουσίας στον δρόμο, καθώς τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί οι απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την κατάληψη, αλλά και ότι θα διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και με άλλες μορφές αγώνα. Η Ομοσπονδία τους προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε περίπτωση απόλυσης των υπαλλήλων θα δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ, όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού. Οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο σε 24ωρη απεργία.

Πηγή: prismanews.gr

http://www.zougla.gr/greece/article/katalipsi-sto-ika-irakliou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *