Από Φεβρουάριο η δωρεάν παροχή γάλακτος-φρούτων στα σχολεία

Από τον Φεβρουάριο του 2013 θα ξεκινήσει η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, με την ένταξη της Ελλάδας σε σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Παιδεία.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών που έχει καταγραφεί, ο κ. Αρβανιτόπουλος συμφώνησε πως το φαινόμενο «θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους».
«Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν (και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία), και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ’ τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Η επερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφορούσε τη συνολική εικόνα της Παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Μνημόνιο. Οι επερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής την Σταυρούλα Ξουλίδου, επεσήμαναν σωρεία ελλείψεων συνεπεία της υποχρηματοδότησης, για να καταλήξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νότης Μαριάς, στο συμπέρασμα πως «όσο θα υπάρχει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του Μνημονίου, με μειώσεις στις δαπάνες για την Παιδεία, δεν θα μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα της εκπαίδευσης».

Πηγή: ΑΠΕ
Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *