ΙΣΡόδου. Δελτίο τύπου για ΕΟΠΥΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
Δελτίο Τύπου & Ενημερωτικό Δελτίο
Ρόδος Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΙΣ
Απαράδεκτο και επικίνδυνο το νέο κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ.
Ο ΠΙΣ και όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας ομόφωνα καλούν τους γιατρούς στη μάχη για την προάσπιση της ιατρικής υπόστασης τους και την διατήρηση της αξιοπρεπείας του Έλληνα γιατρού και του ιατρικού του έργου.
Απάνθρωπη και ανεδαφική η πολιτική για την υγεία του λαού στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
Να μην υπογράψει κανένας γιατρός την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο ΙΣΡ με απόφαση του ΠΙΣ δεν θα εκδίδουν βεβαιώσεις στα μέλη τους για την συγκεκριμένη σύμβαση για 3-6 μήνες.
Αντισυνταγματική η εμπορευματοποίηση της υγείας, προσφυγή στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πανιατρική Απεργία στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου
Πανελλαδική – πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Σάββατο η έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου εκπροσώπησαν στην Αθήνα ο πρόεδρος του Χρήστος Μαντάς μαζί με τους εκπροσώπους του ΠΙΣ Κουτσόπουλο Κώστα , Μπακαρή Θεοδόση, Παπαϊωάννου Γεώργιο, Σπάρταλη Χρυσή οι οποίοι συνταχθήκαν ψήφισαν την εισήγηση του ΠΙΣ και ψήφισαν επίσης ομόφωνα όλα τα ψηφίσματα και τις προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης με τοποθετήσεις και προτάσεις από τους Χρήστο Μαντά & Κώστα Κουτσόπουλο. Η συνέλευση άρχισε στις 09.00 το πρωί και τελείωσε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου. Υπήρχε ήπιο αλλά αγωνιστικό κλίμα και όλες οι παρατάξεις κινηθήκαν στα ίδια πλαίσια ψηφίζοντας ομόφωνα την εισήγηση του ΠΙΣ και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το απαράδεκτο σχέδιο του ΕΟΠΠΥ και την πολιτική υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα :

Η συνέλευση ασχολήθηκε λεπτομερώς με τις προτάσεις των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την απασχόληση και την αποζημίωση των γιατρών στο πλαίσιο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και αποφάσισε τα ακόλουθα:
• Απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου.
• Καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν συνολικά το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.
• Καλεί το σύνολο των γιατρών της χώρας να αντιδράσουν συνολικά και μαχητικά στις διαγραφόμενες εις βάρος τους και εις βάρος της υγείας του λαού, εξελίξεις, οι οποίες υπαγορεύονται από μία απάνθρωπη και ανεδαφική πολιτική για την υγεία στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
• Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να καταρτίσει με εμπειρογνώμονες, πλήρη τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για Γενική Συλλογική Σύμβαση Ιατρικής Απασχόλησης και Αμοιβών με τον ΕΟΠΠΥ για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τις προτάσεις της ιατρικής κοινότητας και να λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις σε άμεση συνεργασία με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων.
Κινητοποιήσεις

Η Γενική Συνέλευση όλων των προέδρων και των εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της Επικρατείας, αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων όλων των Ιατρικών Κλάδων, με την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής Πανελλήνιας Πανιατρικής Απεργίας για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καλούνται να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν αγωνιστικά τα μέλη τους, ώστε κανείς γιατρός να μην υπογράψει την απεχθή και υποτιμητική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να αναστείλουν την έκδοση των τυχόν αιτούμενων πιστοποιητικών για διάστημα
3 – 6 μηνών.

Προσφυγές

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ψήφισε τα εξής:

• Την ενεργοποίηση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου που παραδίδει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε εξωϊατρικές επιχειρήσεις, διότι προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα της προστασίας της υγείας (Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 5, παρ. 5 και 21).
• Την υποβολή αγωγών σε Προέδρους – Διοικητές Ασφαλιστικών Οργανισμών, για τη μη εμπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών τους στους γιατρούς, με την συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ.
• Την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον Ιατρικό Κλάδο, χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
• Την έκφραση άμεσης στήριξης προς τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς και στις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο και η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ.
Για τον ΙΣΡ
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Απ. Μαντάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *