Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ). Όταν η αδυναμία του σώματος γίνεται δύναμη ψυχής και δυναμική ζωής

Έκκληση ευαισθητοποίησης όλου του κόσμου και κυρίως των υπευθύνων της Δημόσιας υγειας απεύθυνε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης κατά τη βράβευση των παραολυμπιακών μεταλλιούχων του Λονδίνου που διοργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ).

 

Ο κος Πατούλης, επιβραβεύοντας την προσπάθεια υπέρβασης και λεβεντιάς σε καθέναν από τους παραολυμποιονίκες, τόνισε: “Οι μεταλλιούχοι των παραολυμπιακών αγώνων μας κάνουν να νιώθουμε πρίφανοι σαν έλληνες, γιατί υπάρχει και αυτή τη Ελλάδα. Όμως, πρώτα από όλα, μας υπενθυμίζουν το χρέος που έχουμε διαφυλάξουμε όχι μόνο την υγεία των ΑμεΑ, αλλά και την ίδια τους τη ζωή που με την πρόσφατη οικονομικη κρίση, τίθεται πια σε κίνδυνο.”

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πρόεδρου της ΕΠΕ κου Φουντουλάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας 3η Δεκέμβρη, παρευρέθησαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Γεν Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής, η υπεύθυνη των Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 κα Καριοφίλη, ο Γεν Γραμματέας Νέας Γενιας κος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ κος Γαλακτόπουλος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αγγλία και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ο ΟΠΑΠ, το ΥΓΕΙΑ, και διάφορες Ομοσπονδίες αναπήρων.

 

Οι μεταλλιούχοι που βραβεύθηκαν ήταν οι: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός, Μαρία-Ελένη Κορδαλή (1η θέση Μπότσια), Πασχάλης Σταθελάκος (2η δίσκος, 3η θέση σφαίρα), Αριστείδης Μακροδημήτρης (2η θέση 50μ. ύπτιο, 3η θέση 100μ. ελεύθερο & 50μ. ελεύθερο), Χρήστος Ταμπαξής (2η θέση 50μ. ύπτιο), Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (3η θέση 100μ. ύπτιο), Αλεξάνδρα Δήμογλου (3η θέση 400μ.), Ανθή Καραγιάννη (3η θέση μήκος), Μανώλης Στεφανουδάκης (3η θέση ακόντιο), Παύλος Μάμαλος (3η θέση άρση βαρών σε πάγκο). Επίσης, βραβεύθηκαν οι αθλητές που κατετάγησαν από την 4η έως και την 8η θέση και συγκεκριμένα οι: Γιάννης Πρώτος, Μαρίνος Φυλαχτός, Ευστράτιος Νικολαίδης, Αντώνης Τσαπατάκης, Σεμίχα Ριζάογλου, Γεράσιμος Πυλαρινός, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, Μαρία Σταματουλά, Γιώργος Καραμηνάς, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Αργυρώ Μηλάκη, Χρήστος Στεφανάκης/Κωνταντίνος Τρουλινός, Σεζόν Φερνάντες, Στέλλα Σμαραγδή, Ηλίας Ναλμπάντης, Ευάγγελος Καναβός, Αλέξανδρος-Μιχάηλ Κωνσταντινίδης, Αθανάσιος Μπαράκας, Βασίλης Τσαγκάρης, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Γιώργος Καπελλάκης, Ανδρέας Κατσαρός, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Παντελής Καλόγερος, Παρασκευή Κάντζα, Πάνος Τριανταφύλλου, Δημήτρης Ζησίδης, Κωνσταντίνος Ντιμπίδης, Αναστάσιος Τσίου, Σταμάτης Κοτζιάς.

 

Με αφορμή τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων στο Παναναπηρικό Κίνημα για τις 3 Δεκέμβρη, ο κος Πατούλης δήλωσε: “Οι ακρωτηριαστικές περικοπές στο χώρο της Υγείας έπληξαν πρώτα και πάνω από όλα την υγεία και την επιβίωση των Ατόμων με Αναπηρία: οι εξειδικευμένες φαρμακευτικές αγωγές αποσύρονται από το ελληνικό εμπόριο, θεραπείες υποκατάστασης και φάρμακα υψηλού κόστους εκλείπουν, τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να εγκρίνουν ζωτικής σημασίας εργαστηριακές εξετάσεις, διαγνωστικούς ελέγχους και θεραπείες, τα νοσοκομεία στερούνται πια βασικού εξοπλισμού για να αντιμετωπίσουν ασθενείς με χρόνια νοσήματα…. και σε όλα αυτά, επιπλέον κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας, νομοθετούνται περικοπές συντάξεων και κατάργηση των δώρων, κλείνουν ιδρύματα… Σε αυτή την Ελλάδα τα μετάλλια τους οι πρωταθλητές μας με αναπηρία. Για να την τιμήσουν – για να την κάνουν μια άλλη Ελλάδα. Σε αυτή τη δύναμη ψυχής και τη δυναμική ζωής ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι κοντά τους απόψε και κάθε μέρα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *