Βενιζέλος: Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του ΕΣΥ

Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί την σπονδυλική στήλη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπροσωπεία προέδρων Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας. Σημείωσε δε ότι «είναι αυτονόητο ότι η χρηματοδότησή του κατά προτεραιότητα είναι σταθερά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που είναι ο θεμελιωτής του ΕΣΥ».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών εξέθεσαν τα προβλήματα που οδήγησαν τον κλάδο σε κινητοποιήσεις και τα οποία συνδέονται με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα τον διακανονισμό των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς.

Επιπλέον, πέρα από την αντιμετώπιση των αμέσων εκκρεμοτήτων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σχήμα δημοσιονομικής διαχείρισης των δαπανών υγείας που θα συγκεντρώνει τη συνολική εικόνα των σχέσεων Δημοσίου-Φαρμακοποιών-Φαρμακευτικών εταιρειών.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, για την αντιμετώπιση των ανοικτών ζητημάτων, το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες συνεννόησης με τους συναρμοδίους υπουργούς.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, επίσης, οι Δ. Κρεμαστινός, Φ. Σαχινίδης, Λ. Γρηγοράκος, Συμ. Κεδίκογλου και Γ. Κουτρουμάνης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

http://www.ethnos.gr/default.asp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *