Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του νοσοκομείου της Σητείας

Πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στο Ηράκλειο φορείς και κάτοικοι της Σητείας, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη, όπως επισημαίνουν, υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης.Χθες το πρωί, έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ και δύο του δήμου αναχώρησαν από το δημαρχείο Σητείας, μεταφέροντας πολίτες στο Ηράκλειο, ενώ, αρκετοί ήταν εκείνοι που μετέβησαν με δικά τους μέσα μεταφοράς.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ζήτησαν να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, η οποία κατέληξε στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ), όπου οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν με τη διοίκησή της ζητώντας τη διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων και την άμεση τροποποίηση του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας, όπως έχει προταθεί από τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου και την ΥΠΕ.

O διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, τους ενημέρωσε ότι απέστειλε στις 13 Νοεμβρίου στο υπουργείο Υγείας την πρόταση της τροποποίησης του Οργανισμού του νοσοκομείου, όπως αυτή έχει συνταχθεί και εγκριθεί από τη Δ/νση Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου και το Επιστημονικό του Συμβούλιο.

Επίσης, ο κ. Γρηγοράκης δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί από καρδιολόγους και θα μεταφέρει στο υπουργείο Υγείας όλα τα προβλήματα αλλά και το αίτημα για το αυτοδιοίκητο της μονάδας.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/449908/diamarturia-gia-tin-upovathmisi-tou-nosokomeiou-tis-siteias-/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *