Τζάνειο: Λύση με τα φάρμακα για το AIDS λόγω έγκαιρης παρέμβασης

Η αγωνία του γιατρού να μην μείνουν χωρίς φάρμακα ασθενείς, φαίνεται ότι ήταν αυτό που τελικά έσωσε του ασθενείς με AIDS οι οποίοι παρακολουθούνται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του «Τζανείου». Οι ασθενείς δεν θα μείνουν χωρίς αντιρετροϊκή αγωγή, αφού ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του «Τζανείου», ο οποίος το τελευταίο δεκαήμερο εκτελεί και χρέη διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Στέφανος Φούσας, έστειλε εγκαίρως σήμα στο υπουργείο Υγείας και στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

«Το ¨Τζάνειο¨ αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς, οι οποίοι παρακολουθούνται στη μονάδα λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, οπότε δεν είναι δυνατή η παραγγελία φαρμάκων», έγραφε ο κ. Φούσας στην επιστολή του, με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου.

«Προσπαθούμε όλοι στο πλαίσιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας να συντονιστούμε κατά άριστο τρόπο ώστε να μην υπάρξει ποτέ αδυναμία χορήγησης φαρμάκων», δήλωσε προς Το Βήμα ο κ. Φούσας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ, διαπιστώθηκε το «Τζάνειο» έχει πράγματι εξαντλήσει τον προϋπολογισμό του για το 2012 και το απόθεμα των φαρμάκων τα οποία διαθέτει φθάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του για μόλις οκτώ έως δέκα μέρες. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του «Τζανείου», καθώς και η αλληλοκάλυψη των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ μετά από ελλείψεις που πιθανότατα παρουσιάζονται.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=485414

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *