Ο ΙΣΑ καλεί την Υφυπουργό Υγείας να ασκεί τα καθήκοντα για τη Δημόσια Υγεία με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευθύνη.

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της Υφυπουργού Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαιρετίζει, έστω και το ευχολόγιο της Υφυπουργού για την απόφαση να αρχίσει δωρεάν εμβολιασμό για τα παιδιά ανασφάλιστων, απόρων, για μετανάστες και ευπαθείς ομάδες, αλλά παράλληλα περιμένει, έστω και καθυστερημένα, άμεσα πράξεις. Χρειάζονται συγκεκριμένες διαδικασίες – ποιοι κάνουν – τι κάνουν  – και όχι ψέματα πως τάχα υπάρχουν Δήμοι που κάνουν εμβόλια, ενώ δεν έχουν δοθεί εμβόλια προς καμία κατεύθυνση και τώρα λένε ότι θα συνεργαστούν με το Υπουργείο Εσωτερικών: καλή τύχη- καλή δύναμη, ευχόμαστε, έστω και καθυστερημένα, τα λόγια να μετουσιωθούν σε πράξεις. Η διαδικασία φαίνεται ότι ξεκίνησε με την άπειρη γραφειοκρατία των εγγράφων μέσω των περιφερειών, κατόπιν της σημερινής ανακοίνωσης της Υφυπουργού κας Σκοπούλη.

 

Όμως, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Σε τηλεοπτική εκπομπή προ δεκαημέρου η κα Σκουπούλη ανέφερε δημόσια ότι γίνονται εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά ήδη στα Δημοτικά Ιατρεία, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Όπως είχαμε επισημάνει μετά τις δηλώσεις της Υφυπουργού, σε δειγματοληπτική έρευνα είχε διαπιστωθεί  ότι υπήρχε παντελής έλλειψη εμβολίων για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι η παραίτηση της, αλλά επειδή αυτό δε θα συμβεί, επισημαίνουμε ότι πρέπει να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και να προσέχει τα λεγόμενά της, ώστε να μην αυτοδιαψεύδεται μέσα σε 10μέρες

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής διεξάγει από το Σεπτέμβριο Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού, στα πλαίσια της οποίας έχει εμβολιάσει 556 ανασφάλιστα βρέφη και παιδιά. Και συνεχίζει ένα έργο το οποίο καθημερινά δίνει λύση σε ένα κράτος που δε δείχνει ‘όπως θα έπρεπε τη δημόσια υγεία.

Καλούμε το Υπουργείο να προασπίσει τη δημόσια Υγεία, μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, διότι η Υγεία και η Ασφάλεια των Πολιτών, και πολύ περισσότερο των παιδιών, δεν προσφέρεται για ευκαιριακές επικοινωνιακές πολιτικές αιρετών και μη πολιτικών.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *