Τελεσίδικη Καταδίκη για τον Κορίνθιο Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας Π. Καλλίρη

Σάλο προκαλεί η είδηση της τελεσίδικης καταδίκης του νυν Γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας , Κορίνθιου Πελοπίδα Καλλίρη , για πράξεις του κατα την διοίκηση τ ου στον ΟΔΙΕ.  Η είδηση έχει ως εξής:

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε χθες ενόχους τρεις πρώην διοικητές του ΟΔΙΕ (Πελοπίδα Καλλίρη, Κωνσταντίνο Κώστογλου και Νικόλαο Ρουμνάκη) διότι κατά την θητεία τους στον οργανισμό απέρριψαν τις αιτήσεις των συμβασιούχων για μονιμοποίηση και δεν έστειλαν τα σχετικά στοιχεία στο ΑΣΕΠ ως όφειλαν.
Πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί οι δύο πρώτοι ενώ ο τρίτος είχε αθωωθεί.
Χθες το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους τρεις και επέβαλλε ποινές φυλάκισης με αναστολή 8 μήνες για τους δύο πρώτους και 7 μήνες για τον τρίτο (οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα αναίρεσης στον Αρειο Πάγο).
Οι συμβασιούχοι είχαν προσφύγει στις δικαστικές αρχές διότι είχαν κάνει αιτήσεις από το 2004 και ζητούσαν μονιμοποίηση επικαλούμενοι το προεδρικό διάταγμα «Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004) το οποίο προέβλεπε ότι έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης όσοι συμπληρώνουν δεκαοκτάμηνο απασχόλησης χωρίς τρίμηνη διακοπή.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΔΙΕ απέρριψε τότε τις αιτήσεις τους. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο ΑΣΕΠ, το οποίο είχε διαφορετική γνώμη. Θεώρησε ότι η κρίση των διοικούντων τον ΟΔΙΕ δεν ήταν σωστή και ότι το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να επανέλθει και να προβεί σε νέα αιτιολογημένη κρίση ανά εργαζόμενο.
Οι τότε διοικητές του ΟΔΙΕ αδράνησαν, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ να παραγγείλει επιθεώρηση-προανάκριση. Διαπιστώθηκε ότι οι διοικητές του ΟΔΙΕ δεν έστελναν ως όφειλαν τις αιτήσεις των συμβασιούχων στο ΑΣΕΠ για να αποφανθεί εάν όντως δικαιούνται ή όχι να υπαχθούν στις διατάξεις του σχετικού προεδρικού διατάγματος και να καταστούν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου.

http://www.arcadiaportal.gr/news/telesidiki-katadiki-gia-ton-korinthio-gg-tou-upourgeiou-ugeias-p-kalliri

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *